Egyre több migráns Magyarkanizsán és a környező településeken

Tovább fokozódik az elmúlt hetekben is tapasztalt migránsáradat okozta feszültség Magyarkanizsán, Horgoson és Martonoson. Egyre több illegális bevándorló dönt úgy, hogy a Tisza-parti települések környékén próbál meg átjutni Magyarországra. A helyiek félnek, dühösek és türelmetlenek, csakúgy mint a migránsok, ezért a községi illetékesek fokozottabb rendőri jelenlétet kérnek a felsőbb állami szervektől.

Lackó Róbert, Magyarkanizsa község migránshelyzettel megbízott koordinátora ma sajtótájékoztatón fordult nyilvánosan az illetékes szervekhez segítségért.

A sajtótájékoztatón Lackó Róbert elmondta, egyre nagyobb nyomás nehezedik Magyarkanizsára és a környező településekre, és olyan helyzetbe kerültek, amelyet az önkormányzat önerőből képtelen megoldani.

Hírdetés

– Az egyetlen megoldás erre a problémára a nagyobb rendőri jelenlét volna. Tudni kell, hogy ez előtt két héttel, november 19-én egy kérvénnyel fordultunk a belügyminiszter úrhoz. Sajnos erre még nem kaptunk választ, azóta viszont változott nagyon a helyzet Magyarkanizsán, hiszen a tél beálltával egyre idegesebbek a migránsok, a hideg miatt már betörnek a lakatlan házakba, az elhagyatott vasútállomásra, de a friss hírek szerint már megjelentek a katolikus és a pravoszláv temetőben is. Attól tartunk, hogy ezek az esetek nőni fognak és a jelenlegi rendőri állománnyal nem sokat tehetünk – nyilatkozta a koordinátor, aki hozzátette, napi 300-500 migráns jegyeznek fel és különösebb atrocitás még nem történt a lakossággal szemben, viszont a közösségi médiában már olyan hírek keringenek, hogy önszerveződésbe kezdenek a polgárok, de megvan még a bizalom még él az önkormányzat iránt és remélik, hogy nem lesz hasonló a helyzet, mint Zomborban, hogy a helyiek az utcákra vonulnak.

Lackó Róbert kiemelte, hogy egyetlen céljuk, hogy megvédjék a lakosságot, ezért civil járőrözést is tartanak az iskolák környékén és az üzletekben, viszont nekik nem áll jogukban intézkedni.

A migránsok célja, hogy az EU területére jussanak, ezért többük Martonosnál gumicsónakkal próbálkozik a Tiszán átkelni Magyarországra.

Bartok Zsófia


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »