Egyre több diák és pedagógus fertőződik meg koronavírussal Kolozs megyében

Egyre több diák és pedagógus fertőződik meg koronavírussal Kolozs megyében

Összesen 12 tanintézetből 15 tanulót és 11 pedagógust diagnosztizáltak koronavírussal Kolozs megyében – közölte hétfőn a prefektus.
Mircea Abrudean szerint a megye kilenc iskolájában online zajlik az oktatás jelenleg.

Kolozs megyében 38 új koronavírusos megbetegedést igazoltak az elmúlt 24 órában, és 33 személy szorul intenzív terápiás kezelésre. Összesen 333 beteget kezelnek a megye kórházaiban, közülük 284-en Kolozs megyeiek – számolt be az Agerpres.

Egyébként az ország 305 oktatási intézményében a piros forgatókönyv szerint, azaz online zajlik a tanítás, 4406 tanintézetben a sárga forgatókönyvet alkalmazzák, azaz hibrid oktatás folyik, 12 945 intézményben pedig a zöld forgatókönyv szerint zajlik a tevékenység

– jelentette hétfőn a szaktárca a megyei tanfelügyelőségek által közölt adatokra hivatkozva.

A minisztérium hangsúlyozza, hogy az iskolák igazgatótanácsa egyrészt a járványhelyzet alakulása, másrészt a tanintézet infrastruktúrája és a rendelkezésre álló erőforrások függvényében tesz javaslatot az alkalmazandó forgatókönyvre, illetve ennek esetleges módosítására.

Az oktatási és az egészségügyi miniszter közös rendelete értelmében a forgatókönyv kiválasztásakor a fő járványügyi szempont az adott településen az előző 14 napban jegyzett új megbetegedések számának összege ezer lakosra vetítve.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »