Egyre több az influenzás beteg

Az influenzás megbetegedések száma az elmúlt héten a korábbihoz képest Szlováki-szerte 0,7 százalékkal nőtt. Az orvosok 46 212 esetet jelentettek, tájékoztatta a SITA hírügynökséget a Szlovák Közegészségügyi Hivatal Járványügyi Osztálya.

A legnagyobb a megbetegedések száma Nyitra megyében, a legalacsonyabb pedig Besztercebánya megyében, s a legtöbb beteg az ötévesnél fiatalabb korosztályhoz tartozik. Szövődmények 1 340 esetben, a betegek 2,9 százalékánál léptek fel, a leggyakoribbak az orrmelléküreg-gyulladás (735), a fülgyulladás (362), illetve a tüdőgyulladás (243).

A megbetegedések aránya az előző héthez képest 11,4 százalékkal nőtt. A betegség legnagyobb arányban való terjedését ebben az időszakban Nagyszombat megyében észlelték, Pozsony megyében viszont a legkisebb arányú a megbetegedések terjedése.

Hírdetés

A 49. héten nem észleltek SARI (Severe Acute Respiratory Infection) néven ismert súlyos légúti megbetegedéses esetet, ebből az influenzaidőszak kezdete óta négy fordult el, s két esetben halálos kimenetelű volt.

A héten a járvány miatt megszakították a tanítást tizenkét oktatási intézményben, köztük tíz óvodában (ebből négy Kassa megyében, kettő-kettő Eperjes, Nyitra és Nagyszombat megyében van), valamint egy-egy Eperjes és Nyitra megyében található alapiskolában.

(Felvidék.ma/Webnoviny.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »