Egyre több a női terrorista

Tamási Erzsébet kriminológus szerint egyre több muszlim nő vesz részt terrorakciókban, és a nők “nagyon jó fegyvernek számítanak”.

A szakember az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta: 2002-ig muszlim nő nem vett részt terrorcselekményben, azóta azonban egyre többen vállalnak közülük ilyen szerepet.

Szerinte a nők nagyon jó fegyvernek számítanak, mivel sokan nem gondolják róluk, hogy terroristák lennének.

Tamási Erzsébet közölte: míg az összes bűnelkövető tíz-húsz százaléka nő, addig a terrorcselekmények végrehajtói között ennél magasabb, harminc-negyven százalékos az arányuk. Olyan terrorista csoportok is működtek már, amelyek kizárólag nőkből álltak.

Arról is beszélt, hogy a terrorcselekmények elkövetésében a nők hatékonyabbak, mint a férfiak. A szakértő által idézett statisztika szerint egy magányos férfi merénylete átlagosan 5,3 áldozatot követel, míg egy nőé 8,3-at.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Francia katonákat sebesített meg az Iszlám Állam első dróntámadásaBelgiumi merényletek elkövetésére ösztönöz az Iszlám ÁllamRovatok: KülföldTelepülés: VilágCímkék: külföld, női terrorista, terrorizmus, Iszlám Állam, dzsihádista terrorszervezetForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »