Egyre több a hófödte magasabban fekvő táj a környékünkön

Egyre több a hófödte magasabban fekvő táj a környékünkön

Sok magasabban fekvő területen lett havas a táj – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán a Facebook-oldalán.

Méréseik alapján a legmagasabb hóréteg a Veszprém megyei Bakonybélen alakult ki, ott 33 centiméteres hóvastagságot mértek a meteorológusok. A meteorológiai szolgálat honlapján található térkép szerint a keleti országrészben Kékestetőn van a legvastagabb, 14 centiméteres hótakaró. Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Bükkszentkereszten alakult még ki nagyobb hóréteg, ott 8 centimétert mértek.

Nyugat-Magyarországon több településen is kialakult vastagabb hótakaró. Bakonybél mellett a szintén Veszprém megyei Zircen és Hárskúton van a legtöbb hó, mindkét településen 25 centiméteres vastagságot rögzítettek. Úrkúton 15, a Komárom-Esztergom megyei Csatkán 14, Győr-Moson-Sopron megyében, a soproni brennbergbányai mérőállomáson 10 centiméteres hótakarót jeleztek.

Éjszaka az Északi-középhegységben várható további gyenge havazás, illetve északkeleten és a Tiszántúl északi részén is lehet az eső mellett havas eső, hó, de megmaradó hó nem valószínű.

Hírdetés

Csütörtökön napközben a záporosabb csapadékgócokból csak a hegyvidéki területek legmagasabb részeire korlátozódóan maradhat meg kevés hó – tették hozzá.

Felvidék-szerte ugyancsak megfigyelhető a havazás.

Hó borítja többek között az Ipolyságról is megfigyelhető a Selmeci-hegységhez tartozó Szitnya-hegyet is. A kisvárosból ugyancsak látható Börzsöny immár sokadik napja havas tájat mutat.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »