Egyre több a hamisított Covid-19 elleni gyógyszer!

Egyre több a hamisított Covid-19 elleni gyógyszer!

A hamisított gyógyszerek súlyos kockázatot jelentenek a betegek egészségére és életére. A gyógyszereket ezért csak legális üzletláncokon vásárolja meg!

Az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL) figyelmeztetett, hogy csak gyógyszertárakban, vagy ellenőrzött és jóváhagyott internetes honlapokról szerezze be a gógyszereit.

Hamisított gyógyszerkészítménynek minősül az olyan gyógyszer, amelynek egy vagy több adatát hamisan adták meg, például a gyógyszer azonosságát, gyártóját, a gyártási országot vagy a gyógyszer átvételére, kiadására, szállítására, behozatalára és kivitelére vonatkozó adatokat. „Ha egy gyógyszer dokumentációjában eltérések vannak, az hamisítottnak minősül, és ellenőrizni kell az eredetét” – mondta a ŠÚKL.

Hírdetés

Az ügynökség emlékeztet arra, hogy a hamisított gyógyszereket gyakran elfogadhatatlan körülmények között, alapvető higiéniai előírások nélkül állítják elő. A hamisítók különböző veszélyes adalékanyagokat, például patkánymérget, cementet, nehézfémeket, parkettaviaszt vagy nyomdafestéket adhatnak hozzá a készítményekhez.

A leggyakrabban hamisított gyógyszerek közé tartoznak a merevedési zavarok kezelésére szolgáló gyógyszerek, a fogyókúrás gyógyszerek és az anabolikus szteroidok. „A világjárvány kezdete óta azonban megszaporodtak azok az oldalak, amelyek nem bizonyított termékeket kínálnak a COVID-19 megelőzésére vagy kezelésére” –figyelmeztetett a ŠÚKL.

(br)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »