Egyre több a fertőzött orvos a romániai kórházakban

Egyre több a fertőzött orvos a romániai kórházakban

Százhárom kórházi dolgozót fertőzött meg keddig a koronavírus – jelentette be az Országos Közegészségügyi Intézet. Az intézmény szerint ebből 70-en a suceavai kórházban dolgoznak.
Ezzel némileg árnyalták a Sanitas egészségügyi szakszervezet tegnapi közleményét, amely szerint már 92-re nőtt a koronavírussal fertőzött orvosok és ápolók száma az intézményben. Megjegyezték: még nem kapták meg a kórházban elvégzett minden teszt eredményét. A szakszervezet felhívja a figyelmet:

hasonló helyzet várható minden kórházban, ezért felszólította az illetékeseket, hogy biztosítsanak védőfelszerelést a kórházi dolgozók számára, akiknek a koronavírus-tesztek elvégzésekor is prioritást kell élvezniük.

A fertőzést pedig már tovább is hurcolták a kórházból: kedden kiderült, hogy kimutatták a vírus jelenlétét egy férfiban, akit a suceavai intézményből a jászvásári Szent Spiridon kórházba szállítottak át.

Hírdetés

A kórházi dolgozókon elkezdték a koronavírus-tesztek elvégzését. A craiovai orvosok szintén a védőfelszerelések hiányát rótták fel. Mint azt a közösségi médiában közzé tett felhívásukban jelezték:

miközben a kórházak állnak a vírus elleni harc első vonalában, az orvosok védőeszközök híján védtelennek érzik magukat.

Ezért minden kórházba sürgősen védőfelszereléseket követelnek. Ezekre reagálva kedden Klaus Johannis államfő a kórházmenedzserekkel tartott videókonferencián felszólította a menedzsereket és a kormányt, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy az orvosok megkapják a megfelelő védőfelszereléseket. 

 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »