Egyre több a fertőzött a Dunaszerdahelyi járásban

Egyre több a fertőzött a Dunaszerdahelyi járásban

Emelkedik a fertőzöttek száma a Dunaszerdahelyi járásban, a szakemberek szerint tovább romlik a járványhelyzet, ezt az aktuális fertőzöttségi adatok is igazolják.

A vasárnapi 74 után hétfőn 98, tegnap pedig 278 PCR-teszt mutatott pozitív eredményt a járásban. Vörös Terézia, a Dunaszerdahelyi Regionális Közegészségügyi Hivatal járványügyi osztályának vezetője lapunknak elmondta, hogy a pozitívan tesztelt személyek száma alapján további emelkedésre számítanak.

„A fertőzés főleg a családokban terjed, ezenkívül a járás több iskolájában is vannak pozitívan tesztelt diákok“ – jegyezte meg a szakember.

Hírdetés

A múlt héten 47 alapiskolai és 7 középiskolai osztály került karanténba a fertőzés megjelenése miatt. Vörös Terézia azt mondta, hogy a legtöbb iskola igazgatójával jó az együttműködés, továbbítják a szükséges adatokat a hivatalnak. „Ebben a hullámban még egész iskolát nem zártunk be, csak osztályok kerültek karanténba. Arról, hogy az egész iskola kerül karanténba vagy csak egyes osztályok, az alapján döntünk, hogy az adott időben az adott iskola osztályainak hány százaléka van karanténban“ – folytatta az osztályvezető. Masszi János a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola igazgatója is megerősítette, hogy gördülékeny az együttműködés a közegészségügyi hivatallal.

Lackó Balázs a dunaszerdahelyi kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályának főorvosa a hét elején figyelmeztetett arra, hogy ha nem fognak össze az emberek a Covid-19 elleni oltás mellett, akkor katasztrófa jöhet. Jóval fiatalabb betegek kerülnek most kórházba, mint a második hullám idején. Az 50 évnél idősebb lakosok 77 százaléka már megkapta a védőoltás mindkét adagját, a járásban meghaladja az 56 százalékot az átoltottság. Aki még nem vette fel az oltást, az szombaton a Vidékfejlesztési Szakközépiskolában lévő nagy kapacitású oltóponton előzetes regisztráció nélkül is megteheti. A kórházban naponta reggel 8 és délután 1 között tart nyitva az oltópont, ahova a korona.gov.sk oldalon regisztrálhatnak az érdeklődők.

A hétvégén derülhet ki, hogy eredményes-e a múlt héten életbe lépett kijárási korlátozás. Vörös Terézia közölte, hogy a rendelkezések betartásának ellenőrzése a rendőrség feladata. Míg azonban nálunk zárva vannak az éttermek, mozik, vásárok, addig néhány kilométerre, a határ túloldalán teljesen más körülmények fogadják a  vásárlókat, és sokan élnek a lehetőséggel.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »