Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az első osztályú vasúti kocsik

Az utasok nagyobb érdeklődése eseten az Állami Vasúttársaság (ZSSK) akár két első osztályú kocsit is csatolhat majd a szerelvényekhez.  Tomáš Kováč szóvivő szerint a társaság folyamatosan figyeli a magasabb osztályú helyek keresletét.

 

Egyre többet utazunk első osztályon

 

Szerinte a vasúttársaság már most több gyorsvonatán is két első osztályú kocsit találunk, az érdeklődés pedig évek óta folyamatosan növekszik. “Egy év alatt több mint negyedével emelkedett az első osztályon eltöltött utazások száma” – tette hozzá Kováč.

 

Miközben 2015 387 919 alkalommal utaztak első osztályon, addig 2016-ban már 491 897-szer. “Ez a trend idén is folytatódik, természetesen a végleges mérleget csak a naptári év lezárása után ismerhetjük meg.” – tette hozzá.

 

A legtöbb magasabb osztály iránt érdeklődőt a Besztercebánya – Zsolna vonalon regisztrálták. A ZSSK szerint az első osztályra eladott jegyek száma 2017 első félévében a tavalyi év azonos időszakához képest megháromszorozódott. A nagyobb kényelem azonban máshol is népszerű, köztük a Pozsony – Trencsén, Vágbeszterce, Ruttka szakaszokon is, a déli vonalon pedig a Pozsony – Zólyom vonalon magas az érdeklődés.

 

Nagyobb távolság, magasabb költség

 

A társaság szerint egyre több utas vár többet a vonatozástól, nem csak arra vágynak, hogy eljussanak egyik helyről a másikra. “Főleg a hosszú távú utazás során vannak magasabb igények, például a nagyobb kényelem és a plusz szolgáltatások, amelyeket az első osztályon való utazás kielégíthet.” – mondta Kováč.

 

Az utasok jelenleg a ZSSK nterCity, EuroCity, SuperCity szerelvényein, valamint a gyorsvonatokon, expressz vonatokon és néhány regionális gyorsvonaton találkozhatnak első osztályú kocsival. A szóvivő szerint azonban előfordulhat, hogy karbantartás, szerviz vagy meghibásodás miatt nem csatolna első osztályú kocsikat a szerelvényhez, de mindenképp megpróbálják majd azokat pótolni.

 

SME
kép: slovakrail.sk

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »