Egyre mélyül a válság: élelmük és gyógyszerük sincs már az embereknek Venezuelában

Brazília aggodalommal figyeli a Venezuelában kialakult élelmiszer- és gyógyszerhiányt, és kész az ország lakosságának gyógyszert küldeni, amit nemzetközi szervezetek oszthatnának szét – mondta hétfőn José Serra brazil külügyminiszter.

View the full image

“Aggaszt bennünket a venezuelai lakosságnak szenvedést okozó hiperinfláció, az élelmiszer- és gyógyszerhiány”- jelentette ki a brazil diplomácia vezetője.

Serra azt mondta, nyugtalan, mert a venezuelai politikai erők radikalizálódnak, a gazdasági válság súlyosbodik, és a venezuelai humanitárius és emberi jogi helyzet is romlik. Az országban sokaknak nem, vagy alig jut élelem, és a kórházakban súlyos állapotok uralkodnak, eszköz és gyógyszerhiánnyal küzdenek.

Maduro elnök baloldali kormánya ezzel szemben tagadja, hogy humanitárius válság lenne Venezuelában, és hogy ő konfliktusban állna a parlamentben többséghez jutott ellenzékkel, amely egyebek mellett az Egészségügyi Világszervezettől kért gyógyszersegélyt az országnak.

José Serrát, aki a brazil ellenzék fő erejét adó szociáldemokraták (PSDB) elnökjelöltje volt az idei választásokon, az államfői teendőket ideiglenesen ellátó Michel Temer alelnök nevezte ki külügyminiszterré, miután a brazil szenátus május 12-én támogatta, hogy indítsák meg a Dilma Rousseff államfő elmozdítását célzó jogi eljárást.

KülföldVilágForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »