Egyre hosszabbak a sorok Vágsellyén

Egyre hosszabbak a sorok Vágsellyén

Pénteken kezdték meg a lakosság átfogó tesztelését Vágsellyén, aznap 911 személy vett részt a szűrővizsgálaton, ebből 22 lakosnak lett pozitív teszteredménye. Szombaton kora délutántól egyre többen gyülekeztek a tesztelőpontokon.

Szombaton és vasárnap összesen tizenhat tesztelőpontot nyitnak meg a járási székhelyen élők számára. Ma 18 óráig, vasárnap 9-től 15 óráig várják a lakosokat.

A városi szabadidőközpont előtt mintegy tizenöten-húszan várakoztak az esős időben három óra tájban, és hasonló volt a helyzet az Iskola utcában lévő szlovák alapiskola, valamint a J. Murgaš utcai alapiskola udvarában.

Elsősorban harmincas, negyvenes korosztályú lakosokkal találkoztunk, volt aki látván a sorokat megjegyezte, nem hozza el a szüleit a tesztelésre.

Hírdetés

01

Vágvecsén a művelődési háznál kora délután alig egy tucatnyi ember várakozott, később itt is hosszabb lett a sor. A legnagyobb tömeget a Virág utcai városi sportcsarnok előtt találtuk, ahol délután három-félnégy táján már gondot okozott a parkolás és a szűk utcában való közlekedés.

A csarnokban összesen hat tesztelőpontot nyitottak, és a lakótelepen élő családok többsége ide érkezett szűrővizsgálatra. Néhányan nehezményezték, hogy Vágsellyén nem volt lehetőség előzetes bejelentkezésre. Azok, akiknek péntektől vasárnapig nem sikerült leteszteltetniük magukat, hétköznap a rendelőintézetnél, vagy a Deáki úton lévő tesztelőponton vehetnek részt szűrővizsgálaton.

A Kilics és Hetmény városrészekből kérésre a tesztelőhelyre szállítják azokat a lakosokat, akik jelentkeznek a városi hivatalban a 905/585 626-ös telefonszámon.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »