Egyre gatyább a helyzet: vesztegetés gyanúja miatt tettek bejelentést az ügyészségen a jobbikos hangfelvétel miatt

Vesztegetés gyanúja miatt tettek bejelentést azzal a hangfelvétellel kapcsolatban, melyen egy jobbikos vezető megpróbál rávenni egy küldöttet, hogy Sneider Tamásra szavazzon a tisztújításon.

Bejelentést tett vesztegetés gyanúja miatt, és a Jobbik résztörvényességi ellenőrzését is kérte a párt legújabb botrányával kapcsolatban a szegedi ügyészségen a közérdekű feljelentéseiről ismert ifjabb Tényi István – írta a Magyar Idők. A Magyar Hírlap múlt héten hozta nyilvánosságra azt a hangfelvételt, melyen Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke telefonon arra próbál rávenni egy küldöttet, hogy a pártból azóta kizárt Toroczkai Lászlóval szemben a Jobbik jelenlegi elnökét, Sneider Tamást támogassa a párt májusi tisztújításán.

A felvételen Tóth azt mondja:

„mindenben a kegyeidet keresem, nagyon kell, hogy delegáljatok embert, és a Sneidert támogassátok, bármi, pénz kell, adom, csak… Nagyon gatya a helyzet”.

Hírdetés

Beszél arról is, hogy Szabó Gábor pártigazgató emiatt már a sírás határán volt, de aztán maga vette át az ügyet, így került „kézi irányítás” alá.

A párt radikális szárnyához tartozó Toroczkai népszerű volt a vidéki tagság körében, ám végül szoros versenyben a Vona Gábor emberének mondható Sneider lett az elnök. A kormánypárti Magyar Hírlap jobbikos forrásai és maga Toroczkai is úgy nyilatkozott, hogy ellenszélben kellett versenyezni, mert a pártvezetés erőteljes kampányt folytatott ellenük.

A pártból szintén kilépett Novák Előd azt mondta, korábban hallottak a tisztújítással kapcsolatban szavazatvásárlásról és zsarolásról, de ez a felvétel már konkrét bizonyíték is ezekre. Szerintük a történtek alapján megkérdőjelezhető Sneiderék legitimitása.

Tóth Péter nem tagadta, hogy ő hallható a felvételen, ám szerinte az egy összevágott hamisítvány. A Jobbik sajtóosztálya szerint a delegáltak meggyőzése természetes minden párt tisztújításakor. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője ezzel pont ellentétesen nyilatkozott, szerinte ha ez valóban megtörtént, egyedi eset, Sneider pedig „nem csalás útján lett pártelnök”.

(MH nyomán)

Korábban írtuk: Dúró: szánalmas a jobbikos magyarázkodás, normatíva esetén nem beszélnek arról, hogy a küldöttek kegyeit keresik


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »