Egymilliós négyzetméterár a Balatonnál – és nincs megállás

Elképesztő ingatlanárakkal lehet találkozni a Balaton déli partján. Siófokon már egy panellakás négyzetmétere is félmillió forintnál tart, és határ a csillagos ég. A távolabbi partszakaszok is rendesen zárkóznak. A magyar étvágy nő, a külföldi csökken.

Továbbra sem torpantak meg a Balaton-parti építkezések, akár több munka is lenne a kivitelezőknél, ha bírnák.

A négyzetméterárak már összehasonlíthatóak a fővárosiakhoz, Siófokon például egymillió forintot is fizetni kell négyzetméterenként egyes esetekben – derül ki a Sonline.hu Somogy megyei hírportál összeállításából.

A lap érdeklődésére Steiner Dezső, a balatonboglári Steiner Kft. ügyvezetője elmondta, télen sem állnak le a kivitelezéssel, és két családi ház építését is most kezdik meg épp – Fonyódon, illetve a Bogláron. Nem tudtak minden megkeresésükre igent mondani, arra viszont egyértelműen bólogat, hogy alábbhagyott-e a külföldiek balatoni vásárlási láza. Ezt is elmondta még, egy családi ház építésekor körülbelül 400 ezer forintos négyzetméterárral lehet számolni.

Hírdetés

2017-ről 2018-ra a Fonyódi járásban összességében 40 százalékot meghaladó drágulást regisztrált,
s közel hasonló ütemben nőttek a Marcali járás vízközeli árai is – az Otthontérkép Magazin körképe szerint, s a kevésbé felkapott településeken (Balatonkeresztúr, Balatonberény, Balatonszentgyörgy, Balatonmáriafürdő) is beindult a piac.

Tavaly Fonyódon 180, Balatonlellén 140 építési engedélyt adtak ki.

Siófokra visszatérve: az ezüstparton mérik aranyárban az ingatlanokat, ám már egy városi panellakásnak is elérhetp a félmilliót a négyzetméterára.

infostart


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »