Egymásnak esett az LMP és a DK

Schmuck Erzsébet azt állította, hogy tudomása szerint Schmidt Mária a kampány során más ellenzéki pártokkal, például a DK-val is beszélt. Gyurcsányék cáfolják ezt.

„Schmuck Erzsébet LMP-s országgyűlési képviselő a közte és a fideszes Schmidt Mária között zajló egyeztetésekről azt nyilatkozta a zoom.hu-nak, hogy “tudomásom szerint más pártokkal is beszélt erről, a DK-val és másokkal is”. A Demokratikus Koalíció határozottan cáfolja Schmuck Erzsébet szavait: a DK soha, semmiről sem egyeztetett Schmidt Máriával, sem a kampányban, sem előtte, sem utána- közölte csütörtök reggel Gyurcsány Ferenc pártja. Hozzátették: „mi az ellenzékkel tárgyaltunk a visszalépésekről, amíg az LMP a Fidesszel egyeztetett”.

Korábban a Magyar Narancs írt arról, hogy Schmuck Erzsébet ellen fegyelmi eljárás zajlik az LMP-ben, mert a kampány alatt kampányfőnökként Schmidt Máriával egyeztetett. Ezt később, az ATV Egyenes beszéd című műsorában Szél Bernadett társelnök először tagadta, majd végül elismerte.

Hírdetés

Néhány nappal ezelőtt pedig az LMP-ből közben kizárt Kassai Dániel volt az Egyenes beszéd vendége, akinek Rónai Egon műsorvezető megmutatta Schmuck Erzsébet kiszivárgott levelét, amit a Schmidt Máriával történt beszélgetéséről írt a párton belül. Kassai elismerte, hogy látta már korábban az emailt, amiben azt írta az LMP kampányfőnöke: „azért hívott fel Mária (és nem én hívtam), hogy felhívja a figyelmemet arra, mint kampányfőnöknek, hogyha megtesszük, amit Ákos szeretne, akkor a választóink elfordulnak tőlünk és könnyen kieshetünk a Parlamentből”.

Schmuck itt Hadházy Ákos visszalépésekkel kapcsolatos tárgyalásaira utalt, melyek nyomán szintén eljárás indult a pártban, és aminek következtében Hadházy ki is lépett az LMP-ből. A zoom.hu egyébként megkereste Schmidt Máriát is a történtekkel kapcsolatban, aki nem nyilatkozott bővebben az esetről, arra hivatkozva, hogy magánbeszélgetésekről nincs mit mondania.

Közben egyébként újabb három LMP-st megbüntetett a párt etikai bizottsága másodfokon. A zoom.hu szerint Ságodi Zoltán, Tenk András és Doszpoly Botond azért kaptak eltiltást több társukhoz hasonlóan, mert a párt érvényben lévő döntésével szemben a tavaszi parlamenti választások hajrájában visszaléptek egyéni körzetükben az esélyesebb ellenzéki jelölt javára.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »