Egykori szexrabszolgákkal találkozott Ferenc pápa

A prostitúció fogságából kiszabadult nőkkel találkozott pénteken Ferenc pápa Rómában, ebből az alkalomból élesen elítélte az emberkereskedelmet, amely szerinte korunk társadalmának egyik legsúlyosabb mételye.

A katolikus egyházfő az olasz főváros egyik negyedében lévő lakásban kereste fel a húsz – többségében harminc év körüli – nőt, akik hat országból érkeztek Rómába, miután nemrég kiszabadultak a prostitúció rabszolgaságából. A hat román, négy albán, hét nigériai, valamint egy-egy tunéziai, olasz és ukrán nőt a XXIII. János pápa Közösség vette védelmébe és helyezte el az említett lakhelyen.

Elmesélték Ferenc pápának az általuk átélt szörnyűségeket, az egyházfő saját szemével láthatta azokat a súlyos, többüknél maradandó sérüléseket, amelyeket volt fogva tartóik okoztak. Egyikük éppen a múlt éjjel adott életet egy gyermeknek, újszülöttjével a karján találkozott a pápával.

A vatikáni sajtóiroda tájékoztatása szerint ez a látogatás újabb felhívás az emberkereskedelem elleni harcra, mivel – mint a pápa fogalmazott – ez a tevékenység „bűncselekmény az emberiség ellen”, „vérző seb a mai társadalom testén”.

A XXIII. János pápa Közösség évtizedek óta küzd a prostitúció áldozatainak megmentéséért. Alapítója az egykori Don Oreste Benzi olasz presbiter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »