Egyiptom is kijárási tilalommal védekezik a koronavírus ellen

Egyiptom is kijárási tilalommal védekezik a koronavírus ellen

Az egyiptomi kormány bejelentette, hogy március 25-től két héten keresztül kijárási tilalom lesz érvényben. A kijárási tilalom este 7 órától másnap reggel 6 óráig fog tartani és a rendelet be nem tartóit akár 4000 egyiptomi font (253 USD) pénzbírságra is ítélhetik, de lehetséges a börtönbüntetés is.

Abdel Fattah Al-Sisi egyiptomi elnök egy Facebook bejegyzésében arra kérte az egyiptomi lakosságot, hogy tartsák be a hatóságok utasításait azért, hogy megakadályozzák a fertőzött személyek számának növekedését.

A rendelet értelmében az egyéni és a tömegközlekedés sem megengedett este 7 óra után. Ezen kívül elrendelték a nagy tömegek által látogatott helyek délután 5 óra utáni zárva tartását. Ilyenek például a bevásárló központok, éttermek, és kávézók. Az ételkihordás azonban ezután is engedélyezett.

Az egyiptomi kormány ezen kívül azt is elrendelte, hogy az iskoláknak és az egyetemeknek április közepéig zárva kell tartaniuk.

Hírdetés

A kormányzati hivatalok ebben az időszakban szintén zárva tartanak majd, kivéve az egészségügyi intézmények és az olyan dokumentumokat kiállító hivatalok, mint a születési anyakönyvi kivonat és a házassági okiratok.

Az egyiptomi egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig 366 koronavírusos fertőzött van az országban és eddig 19 személy hunyt el a fertőzés következtében.


Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »