Egyházmegyei ifjúsági találkozót szerveztek a Szatmár megyei Mezőpetriben

Egyházmegyei ifjúsági találkozót szerveztek 
a Szatmár megyei Mezőpetriben

„Ti vagytok a világ világossága!” (Mt 5,14) mottóval tartották szeptember 17-én a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági találkozóját Mezőpetriben. Az ifjúsági iroda meghívására – kétéves kihagyás után – idén 24 plébániáról 140 fiatal jelentkezett a rendezvényre.

A változatos programkínálatból minden részvevő találhatott kedvére valót. Az ünnepélyes megnyitó, a köszöntések és ima után a plébániai csoportok bemutatkozása következett.

Délelőtt két helyszínen Puvak Antal Marian és Guia Laurean Hugó ferencesek előadását hallgathatták meg a fiatalok, amit kiscsoportos beszélgetés követett. Ezen a résztvevők elmondhatták gondolataikat, meglátásaikat mindarról, amit hallottak, ami érinti, foglalkoztatja őket. A délután folyamán alternatív foglalkozások sokféleségéből választhattak, volt fórumbeszélgetés, méta, néptánc, kézműves és zene műhely, társasjátékok. A Hugó atyával érkezett csíksomlyói csapat fafaragásra és lufihajtogatásra várta az érdeklődőket, ismerkedni vágyókat.

A délutáni szentmisét Schönberger Jenő szatmári főpásztor tartotta, aki bevezető gondolataiban a mottóra utalva hangsúlyozta: csak akkor lehetünk a világ világossága, ha beengedjük a szívünkbe Jézust és vele, belőle élünk, mert ő a világ világossága. A szentmisén közreműködött Baumgartner Márk kaplonyi kántor által vezetett gyermekkórus.

Hírdetés

A lelki töltekezés után Barta Barnabás plébános vacsorára hívta a fiatalokat, amit a falu közösségének lelkes csapata készített nagy szeretettel. Az esti mulatság jó hangulatát a Petri Band zenekar biztosította.

Az eseményről, és arról, hogy a találkozó mit jelentett a résztvevőknek, IDE kattintva olvashatnak bővebben.

Forrás: Cziple Hanna-Gerda/Romkat.ro

Fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »