Egyhangúlag megszavazta a taxitarifa-emelést a Fővárosi Közgyűlés

Egyhangúlag megszavazta a taxitarifa-emelést a Fővárosi Közgyűlés

Az új viteldíjak május 9-től lesznek érvényesek. Rendkívüli ülésén mások mellett az ukrajnai menekülteket megsegítő intézkedésekről is döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A rendkívüli ülést az indokolta, hogy az országgyűlési választások előtti, március 30-ra tervezett rendes közgyűlési ülést nem hívták össze.

Május 9-től emelkednek a fővárosban a taxis tarifák: az alapdíj 700-ról 1000 forintra, a kilométerdíj 300-ról 400-ra, a percdíj pedig 75 forintról 100 forintra nő – döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A taxirendelet módosítását egyhangúlag fogadta el a testület. Az elfogadott javaslatban azt írták, hogy a 33 százalékos emelést a legutóbbi díjmegállapítások óta bekövetkezett eddig is jelentős üzemanyagár-emelkedés, valamint a megnövekedett infláció és a minimálbér emelkedése együttesen indokolja.

Budapest, 2022. április 13.  Karácsony Gergely főpolgármester (b4), Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b3), Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b2), Gy. Németh Erzsébet  (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás főjegyző (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (j) a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városházán 2022. április 13-án.  MTI/Illyés Tibor
Karácsony Gergely főpolgármester (b4), Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b3), Tüttő Kata (MSZP) városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b2), Gy. Németh Erzsébet (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes (b), Számadó Tamás főjegyző (j2) és Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes (j) a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a Városházán 2022. április 13-án. MTI/Illyés Tibor

Hírdetés

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes közölte: a tarifaemelés a taxis szervezetek által kezdeményezett egyeztetéseken elért kompromisszumos megoldást tükrözi.

Az orosz agressziót elítélő javaslat is teljes támogatást kapott

Az ukrajnai menekülteket megsegítő intézkedésekről döntött a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésén a szervezeti és működési szabályzat (szmsz) és a költségvetési rendelet módosításával.

Az ukrajnai háború miatt menekülők megsegítéséről szóló, a főpolgármester, Karácsony Gergely által jegyzett előterjesztés elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés elítélte az Ukrajnában zajló háborút kirobbantó orosz agressziót és támogatásáról biztosította Beregszászt, Budapest testvérvárosát. A javaslatot egyhangúlag a fogadták el a képviselők.

Cikkünk folyamatosan bővül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »