Egyéves a wir schaffen das – Merkel a másik pofátlan hazugságával ünnepli az évfordulót

"Németország sokáig nem foglalkozott megfelelően a menekültek témájával és a schengeni külső határok védelmével" – mondta Angela Merkel német kancellár egy szerdán megjelenő lapinterjúban. Továbbra is azt hazudja: nem a "menekültjei" hozták a terrorizmust Európába.

"Teljesen érthető, hogy nyugtalanságot és aggodalmat keltenek a bajorországi Ansbachban és Würzburgban, illetve a Franciaországban és Belgiumban történt merényletek, de tévedés lenne azt gondolni, hogy a terrorizmus a menekültekkel érkezett" – mondta Angela Merkel német kancellár egy szerdán megjelenő lapinterjúban.

A Süddeutsche Zeitung című lap szerdai – digitális formátumban kedd este kiadott – számában a német kormányfő kiemelte: "a hatóságok természetesen észrevették, hogy nem minden menekült jó szándékkal érkezik" (de továbbra is menekültnek nevezi a terroristákat az aljas kontinensgyilkos), és azt is tapasztalják, hogy iszlamista csoportok megpróbálják "menekültekbe" sulykolni nézeteiket.

Azonban “egyszerűen nem igaz, hogy a terrorizmus a menekültekkel érkezett, hiszen már korábban itt volt a legkülönbözőbb formákban” – tette hozzá Angela Merkel. Az interjú abból az alkalomból készült, hogy egy éve, 2015. augusztus 31-én mondta először nyilvánosan a "menekült"válsággal kapcsolatban, hogy “sikerülni fog, megoldjuk” (wir schaffen das).

Ugyanebben az interjúban a német kormányfő kiemelte: “Túl sokáig mi, németek sem vettünk tudomást a problémáról” és arról, hogy “összeurópai megoldásra” van szükség. Mint mondta, már 2004-ben és 2005-ben is sok "menekült" érkezett, de Németország Spanyolországra és a külső határokon fekvő más országokra hagyta a gondot, ellenállt “a menekültek arányos elosztásának”.

Angela Merkel hangsúlyozta: “mély meggyőződésből” mondta egy éve berlini nemzetközi sajtótájékoztatóján, hogy “sikerülni fog, megoldjuk”, de – tette hozzá – a tájékoztató előtt nem gondolta volna, hogy sokat idézett kijelentés lesz.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »