Egyesült Királyság: kétezren léptek be a katolikus egyházba Húsvétkor

Egyesült Királyság: kétezren léptek be a katolikus egyházba Húsvétkor

A húsvéti imavirrasztás során ezer, más felekezethez tartozó keresztény – elsősorban anglikán – továbbá másik ezer, korábban nem vallásos személy tért katolikus hitre az Egyesült Királyságban. Ez az a pillanat, amikor az angliai és walesi egyház valóban újjászületik. A SIR olasz katolikus hírügynökség jelentése szerint egyedül a westminsteri főegyházmegyében, amely magában foglalja egész Londont és a legnagyobb az országban, 622 már megkeresztelt keresztény 123 plébániáról lépett be a katolikus egyházba. Továbbá a Vincent Nichols bíboros által vezetett érsekségben 353 katekumennek szolgáltatták ki Húsvét alkalmából a keresztség szentségét.

Jelentős számadat a szekularizált társadalomban

Az utóbbi négy évben minden évben közel kétezren döntöttek úgy, hogy belépnek a katolikus egyházba az Egyesült Királyságban. Ez az arány idén is megismétlődött. Egyedül a shrewburyi egyházmegyében 32 jelölt és 12 katekumen kérte felvételét a katolikus egyházba. Jelentős számokról van szó, ha figyelembe vesszük a szekularizáció hatalmas arányát a társadalomban, amelyben az angliai és a walesi egyház működik.

„Legutóbbi plenáris ülésükön az angliai és walesi püspökök első alkalommal kiemelt célkitűzésként jelölték ki, hogy a kateketikai tevékenységben a nem vallásos személyek felé forduljunk elsősorban” – nyilatkozta Clare Ward, az angliai szigetek püspöki konferenciájának evangelizálásért felelős megbízottja. „A legújabb kutatások szerint az Egyesült Királyságban folyamatosan növekszik azok száma, akik magukat vallástalan személyeknek nevezik.

radiovaticana.va


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »