Egyes politikusok szerint már tárgytalan a kötelező oltás bevezetése Szlovákiában

Egyes politikusok szerint már tárgytalan a kötelező oltás bevezetése Szlovákiában

Igor Matovič pénzügyminiszter szerint Szlovákiában már valószínűleg nem lenne értelme kötelezővé tenni a COVID-19 elleni oltást. Ezt a szerdai kormányülés előtt jelentette ki.

Hozzátette: azok, akik be akarták oltatni magukat, már megtették, az oltatlanokat pedig beoltja az omikron variáns.

„Nem tudhatjuk, hogyan fog tovább alakulni a járvány, hogy a COVID-19 nem vesz-e fel olyan formát, amilyet mindannyian szeretnénk, vagyis nem válik-e egy átlagos vírusos megbetegedéssé, ezért pillanatnyilag a védőoltás rákényszerítése az emberekre nem feltétlenül a legfontosabb téma” – jelentette ki Matovič.

Hírdetés

A legveszélyeztetettebb csoport kötelező oltásának kérdéséről Matovič kész tárgyalni.

„Szlovákiában egy hónapon belül mindenki be lesz oltva” – véli a pénzügyminiszter, aki szerint megfertőződni az omikronnal kevésbé biztonságos, mint felvenni a védőoltást, de ez minden embernek a szabad elhatározása. Annyit fűzött még hozzá, drukkolni kell, hogy az omikronhullám a lehető legkevesebb kárt okozza.

„Azt látjuk, hogy azokban az európai országokban, amelyeket már elért az omikron hullám, a kórházak sokkal kevésbé telítődnek, mint a korábbi variánsok esetében” – mutatott rá a tárcavezető, hozzátéve: nem támogatja a kötelező oltást.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »