Egyenlő jogokat a beoltatlanoknak és a beoltottaknak

Egyenlő jogokat a beoltatlanoknak és a beoltottaknak

A közszolgálati RTVS 5 perccel 12 előtt című vasárnapi vitaműsorának Boris Kollár (Sme rodina) házelnök és Juraj Blanár (Smer-SD), a parlament alelnöke volt a vendége.

Boris Kollár szerint nem lenne szabad a társadalmat két táborra osztani úgy, hogy az egyik oldalon állnának a koronavírus ellen beoltottak, a másik oldalon pedig a be nem oltottak. Mindkét csoport jogai azonosak kell hogy legyenek. Úgy vélekedett, hogy az esetleges szigorításokról a szakembereknek, valamint Vladimír Lengvarský egészségügyi és Richard Sulík gazdasági miniszternek közösen kellene dönteniük. Közös álláspontra kell jutniuk, és akkor azt mi is megszavazzuk.

Hírdetés

Blanár azt is megjegyezte, hogy Sulík hazudik, amikor azt állítja, hogy a beoltottak számára véget ért a járvány. A koalíciót azért is bírálta, hogy nem egységesen nyilatkoznak a reformokról. Az egyik párt védelmébe veszi, Eduard Heger kormányfő kritizálja őket. Pártja a társadalomban kialakult feszültség levezetésének lehetőségét az előrehozott parlamenti választásokban látja. Ez a dolgok megoldásának legitim módja és nem a rendőrök bevetése a maszkok kapcsán.

Boris Kollár egyetért abban, hogy fontos a népakarat, a kormány hajlandó az Alkotmány módosítására. Mint megjegyezte: meggyőződése, hogy az Alkotmány módosításával lehetővé kell tenni az emberek számára, hogy dönthessenek egy esetleges idő előtt választás megtartásáról.

A vitában érintették a tervezett reformok kérdését is. A házelnök kifejtette: az egészségügy reformját nem vétózhatja meg, mivel az része volt a kormányprogramnak, Viszont nem kell egyetértenie az egészségügyi tárca vezetőjének a javaslatával. Szerinte szükség van a reformokra, de csakis olyanokra, amelyek nem érintik negatívan az egyes régiókban élő emberek mindennapjait.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »