Egyéni zsályás tisztító szertartás

Minden ember a lelki tökéletesedés útján halad. Ki öles léptekkel hasít, ki szerényen, kis lépésekkel halad, ki le-lemaradozva bandukol, ki pedig a múlt egy darabját maga után cipelve szinte csak vánszorog az önmegvalósító útján. A titok ma már nem titok: az lesz sikeres az életben, aki összhangban mozog a saját sorsával. Ennek behangolásáról szól az egyéni zsályás tisztító szertartás.

 

Ősi hitvilágunkban javasaink, táltosaink és mágusaink tisztelték a természet erőit. A napvallásban szentnek tartjuk a földet, a vizet, a fákat és az eget is. Ezekben is a Teremtő műveit és megnyilvánulásait látjuk, akikkel sorsközösséget vállalunk létünk során, hiszen a föld és a víz adja például a fizikai testünk ásványi anyag és folyadék részét, míg a fák szolgáltatják az éltető oxigént a számunkra, és az égből záporoznak ránk a Nap, a Hold és a Csillagok látható és láthatatlan sugárzásai – ők ragyogják be fényükkel az életünket éjjel és nappal. A világmindenség eme tökéletes összhangját és rendezettségét nem mindig törte meg az emberi egó. Voltak idők, amikor még ösztönös indíttatásból és nem előírt törvények alapján foglalkoztunk a környezetünkkel és a magasabb világokkal, mivel a mindenség szerves részeként tekintettünk önmagunkra, nem pedig sár- vagy agyagemberként, aki porlétét néhány esztendő leforgása alatt kell minél jobban kiélveznie és kihasználnia.

 

Ehhez hasonlóan valaha még érzékeltük és tiszteltük a szellemi – ma úgy is mondják, hogy a természetfeletti – világokat és benne Isten megannyi szent teremtményét: angyalokat, tündéreket stb. Mára ez az érzékelésünk is megkopott, visszafejlődött, s lassacskán elfelejtettük, kikkel élünk együtt, ki mindenkivel osztozunk a többsíkú univerzumban, a való világban. Merthogy Isten minden szinten teremtett, mindenben ott vannak az élőlények, akár tudtunk róluk, akár nem. A távolinak tűnő bolygókban, a tüzes csillagokban, a fenséges Napban és a misztikus Holdban, de a Föld magasabb dimenzióiban is, melyeket már nem mindannyian látunk tisztán.

 

Ennél fogva bármit is teszünk, azt egyszersmind Isten és teremtményei előtt is tesszük, akik számunkra láthatatlan létezők, de létezők! Az egyéni zsályás tisztító szertartással a szív, a torok, a harmadik szem és a korona csakránkat tisztítja meg egy beavatott, mely ceremóniához a zsálya füstjét hívja segítségül. Avatásának köszönhetően a rituálé révén elősegíti, hogy egyéni emberi szándékaink és a sors akarata között egyre nagyobb legyen az összhang.

Hírdetés

 

 

Ezt az egyéni szertartást Istentiszteleteink alkalmával szoktuk rendszeresen végezni. A napvallás mindazoknak képes segíteni, akik szelíd határozottsággal kívánják megvalósítani tiszta szándékaikat a sorsuk beteljesítésével együtt. Hisszük, hogy életünk irányítását kézbe tudjuk venni, ha egyesülünk a sorsunkkal. Ez az egyéni zsályás füstölés szellemiségének üzenete.

 

Várunk minden hasonló gondolkodású és nyitott szellemű embert az Istentiszteleteinkre!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Egyéni zsályás tisztító szertartás appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »