Egyelőre rács mögött marad a „skálás gyilkos”

Egyelőre rács mögött marad a „skálás gyilkos”

Egyelőre börtönben marad Bene László. A „skálás gyilkosként” hírhedté vált bűnözőt 1994-ben ítélték életfogytig tartó fegyházbüntetésre, ami akkor 20 évet jelentett. 2014-ben 5 évvel meghosszabbították a büntetését azzal, hogy idén újra felülvizsgálják. Most a bíróság első fokon tíz évre feltételesen szabadlábra helyezte a 65 éves elítéltet, ám az ügyészség fellebbezése miatt egy ideig még biztosan nem szabadul.

„Azt gondolom, hogy a halálbüntetést jelképesen helyettesítő életfogytiglan, a 22 év az mégiscsak 22 év, úgy érzem, hogy jogilag meglakoltam a tetteimért, amiben hittem és amire vállalkoztam, életem nagy része rá is ment” – mondta Bene László elítélt.

Donászi 2001-ben öngyilkos lett a börtönben. Bene pedig a szegedi Csillag börtönben ül, ott adott interjút a Hír TV Riasztás című műsorának. A 20 év 2014-ben lejárt. Azóta évente felülvizsgálják a szabadon bocsátását, ám legkésőbb 2019-ben mindenképp szabadul.

– László, ön készül a szabadulásra?
– Készen állok.
– Készen áll?
– Készen állok.
– Ez miben nyilvánul meg? Fizikailag is, szellemileg is?
– Fizikailag és szellemileg is.

– Össze van pakolva?
– Összepakoltam.

Idén a bíróság úgy látta: a jövőben már szabadságelvonás nélkül is elérhető a büntetés célja. „Az ügyészség ebben az esetben a bírósággal ellentétben úgy látta, hogy nem állnak fent a feltételes szabadságra helyezés feltételei, nem érhetők el a büntetés céljai a további szabadságvesztés büntetés nélkül, ezért fellebbezést jelentett be a végzéssel szemben” – így Szanka Ferenc, a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség szóvivője.

Ameddig a fellebbezést másodfokon el nem bírálják, addig Bene László börtönben marad.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »