„Egyelőre nem tudom, miben áll a magyar stílus, de az Eb-n kiderül”

„Egyelőre nem tudom, miben áll a magyar stílus, de az Eb-n kiderül”

Megrendítő pofont kapott legutóbbi meccsén a Szeged, másfél hete hazai pályán kilenc góllal alulmaradt a Veszprémmel szemben. Azóta a kerete nem is edzett együtt, a válogatottak a nemzeti csapattal Győrben edzőtáboroztak. Így aztán a szegedi „B-közép” tagjai, vagyis Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Balogh Zsolt (akik a csapat magyar magját alkotják a középső posztokon) annak a szakembernek az irányításával gyakoroltak múlt héten, aki előtte veszprémi klubedzőként adott leckét nekik. Ez volt az első alkalom, hogy a svéd Ljubomir Vranjesnél – mint szövetségi kapitánynál – edzettek, korábban Carlos Pastor, illetve Xavier Sabaté alatt klub- és válogatott szinten is a spanyol iskolához szoktak hozzá.

– Taktikailag egészen más Vranjesnél, hiszen sokkal többet megenged nekünk a pályán, nem korrigálja annyit, amit csinálunk, nagyobb a szabadságunk. Talán az is lehetett az oka ennek, hogy a kapitány fel akarta mérni a keretet – mondta lapunknak Bánhidi Bence azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, hogy 2022-ig meghosszabbította a szegedi szerződését.

Mint a modern kézilabdát megtestesítő színizom beállós elmondta, rengeteget edzettek, de még össze kell szoknia a válogatottnak. Éppen ezért egyelőre az alapjátékokat vették át. Szavaiból az derül ki, a hazánkba idén új stílust (sebességre épülő kézilabdát) hozó svéd tréner nem akarja mindjárt a saját képére formálni a magyar válogatottat, inkább szeretné vele megtalálni a saját útját. A Bundesligából érkező Vranjes egy hete úgy nyilatkozott, nem német vagy skandináv stílusban akarja játszatni a mieinket, hanem magyar stílusban.

– Egyelőre nem tudom, miben áll a magyar stílus, de januárban, az Európa-bajnokságon kiderül – mondta most Bánhidi Bence. – Elvárásokról még nem volt szó, nagyon fiatal a csapat, szerintem képes lesz jó eredményre.

Ez a hét már ismét a kluboké, hiszen folytatódik a Bajnokok Ligája, vasárnap az A csoportban harmadik Szeged az éppen előtte álló Löwent fogadja, és meg is előzheti. Legutóbb a negyeddöntőig jutott a Szeged, a nagy álom és cél a négyes döntő.

– Én azt mondom, merjünk nagyot álmodni, mindenki mindennap azon dolgozik, hogy ez sikerüljön – mondta a beállós, akit a Szeged–Veszprém rivalizálásról is kérdeztünk. – Nem hiszem, hogy nagyobb lett a különbség a két magyar csapat között, csak egy nagyon rossz napunk volt legutóbb, amiből tanulnunk kell.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.10.31.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »