Egyedülálló képzési és elmélyülési lehetőség

A keresztyén lelkiségi, gazdasági, társadalmi és kulturális élet szinte minden területét lefedő oktatási programmal és számos tanulmányúttal várja a 18–35 éves, a Kárpát-medence bármely pontján élő keresztyén fiatalokat az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia. A kurzusokat elismert professzorok, szakemberek tartják, köztük Balog Zoltán református püspök. A tíz hónapos képzésre augusztus 18-ig lehet jelentkezni.

A 2018-ban alapított akadémia tíz hónapos képzésén – amely nemrég állami akkreditációt kapott – a hallgatók többek között a magyar irodalom és történelem, a szociológia, a gazdaság, a teológia és a vallásismeret, a természet- és a műszaki tudományok, a kommunikáció, a stratégiai gondolkodás, az önismeret és a társas kapcsolatok területén mélyíthetik el tudásukat mentortanáraik és neves vendégelőadók segítségével. A bentlakásos, college-típusú curriculum struktúrája rendhagyó. A kurzusokat elismert szakemberek, neves professzorok – például Freund Tamás neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, Balog Zoltán teológus, református püspök, Lakner Zoltán Lehel szociológus, szociálpolitikus, Kőrösi Beáta pszichopedagógus, mediátor vagy Kiszelly Zoltán politológus, főiskolai docens – tartják.

Aquinoi Szent Tamás képzés megnyitó 2023.

A 2022/2023-as tanév nyitóünnepsége

Fotó: Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia

Az akadémiára beiratkozó fiatalok nemcsak a tantervi képzésben, de többnapos tanulmányutakon is részt vehetnek – az elmúlt évfolyamok hallgatói bejárták így többek közt a Délvidék, a Felvidék és Erdély fontos helyszíneit is. Az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia képzése tandíjmentes, és piliscsabai kollégiumi elhelyezéssel, teljes ellátással, illetve havi ösztöndíjjal is jár. Az itt végző fiatalok oklevelet és ajánlólevelet kapnak, valamint bekerülnek az Aquinói Szent Tamás Közéleti Egyesület „tehetségbankjába”, ami lendületet adhat karrierjük további építéséhez.

Aquinoi Szent Tamás képzés kollégium

Fotó: Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia

Az elmélyülésben és a legfontosabb karrierdöntésekben is segít a hosszabb alkotói szabadság, lehetőséget ad a fejlődésre – ezért tartják hasznosnak a néhány hónapos vagy akár egyéves alkotói szabadságot a szakemberek. Egy hosszabb „szünet”, az elvonulás a húszas-harmincas éveikben járó fiatalok számára is hasznos lehet, ha szeretnék megtalálni a küldetésüket, emberi és szakmai kapcsolatokat építenének vagy újabb lendületet adnának karrierjüknek. Ehhez is segítséget nyújt az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia egyedülálló képzése.

Azok a hallgatók, akik már diplomásként jelentkeznek a képzésre, esetleg az itt töltött hónapok alatt szereznek felsőfokú végzettséget, az akadémia és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös, keresztyén közéleti mediátor szakirányú továbbképzésének elvégzéséről szóló bizonyítványt is átvehetik.

Jelentkezési határidő a 2023/2024-es tanévre: 2023. augusztus 18.

Jelentkezés és bővebb információ a képzésről az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia honlapján.