Egyedül autózhat a sétatéren a háromszéki prefektus

Egyedüli sofőrként hajthat be gépkocsijával a Kovászna megyei prefektus Sepsiszentgyörgy sétatérré alakított, felújított központjába, ahonnan nemrég kitiltották az autós forgalmat – számol be Bíró Blanka a kronika.ro-n.

A helyszínen a helyi önkormányzat helyezett el közlekedési táblát, miszerint tilos behajtani a főtérre, a tiltótábla alatt pedig kétnyelvű, román és magyar felirat olvasható, amely kivételként nevezi meg a kormányhivatalt.

Sztakics Éva alpolgármester a Krónikának elmondta: abban a reményben tették ki a táblát, hogy a prefektus visszavonja keresetét, amellyel nemrég az EU-s forrásokból korszerűsített tér területrendezési tervét támadta meg, arra hivatkozva, hogy nem biztosítanak autóval bejárást a helyszínen található két intézmény – a kormányhivatal és a megyei tanács – alkalmazottainak. Az önkormányzat a feliratról készült fotót a bíróságon is bemutatta, jelezve, hogy orvosolták a felperes kifogásait. Sztakics Éva úgy fogalmazott: szeretnék elkerülni a pert, hiszen nem tudják, hogy ez milyen következményekkel járhat egy már megvalósult európai uniós beruházás esetében.

A kormányhivatal és a megyei tanács munkatársainak egyébként a közelben ingyenes parkolóhelyet biztosítanak, az önkormányzat alkalmazottai pedig elégedettek ezzel a megoldással. Sebastian Cucu prefektus korábban a tér felső részének átalakítását célzó, a Sárkánydomb megépítését előíró területrendezési tervet is megtámadta, akkor arra hivatkozott, hogy a projektre nem adott engedélyt a belügyminisztérium és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI). A tervet ennek nyomán visszavonta az önkormányzat, a jóváhagyásokat pedig ismét beszerzik – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »