Egyedi vászontáskát mindenkinek!

Egyedi vászontáskát mindenkinek!

Nyáron előszeretettel választjuk a vászontáskákat mindennapi használatra. A városban sétálva kevésbé izzaszt meg, mint egy nehéz anyagból készült hátizsák, vagy bőr oldaltáska, nem beszélve arról, hogy elfér bennük minden, amire szükségünk lehet. A strandra pedig kifejezetten ideális vászontáskával indulni.

Szeretnénk minden helyzetben trendi ruhákban és kiegészítőkkel megjelenni. Ezért még az egyszerűnek gondolt vászontáskák esetén sem mindegy, hogy éppen milyet kapunk magunkra. A Taskam.hu válltáskái közt változatos fazonú és mintázatú darabok között válogathatsz. A kedves cicamintás, vagy a színes virágokkal teli táskák valamelyikébe nem nehéz beleszeretni. Ha mégsem dobbantja meg egyik sem a szíved, akkor pedig készíts egyet a saját terveid alapján!

DIY táskák 

Nincs szükség művészi kvalitásokra, hogy nagyon egyszerűen varázsolj saját mintákat a táskádra. Amire először is szükséged lesz, az egy egyszínű, minta nélküli vászonból készült táska. Első alkalomra javasoljuk a fehér vagy natúr színt, de akár választhatsz piros, kék vagy fekete árnyalatot is. 

Ilyenkor figyelj arra, hogy milyen festék lesz az, ami igazán meglátszik majd rajta, és persze, hogy passzoljon a színek kombinációja! Szerezd be a kiszemelt textilfestéket, és készülj ollóval, papírral és nejlonszatyorral, vagy zacskókkal, hogy minél kisebb felfordulást kelljen majd a művelet után eltakarítanod!

Egyedi minta festése 

Ehhez a technikához először vágj ki egy tetszőleges formát papírból! Lehet ez egy egyszerű kör vagy négyzet, de akár valami bonyolultabb forma is. Kerüld a nagyon apró részleteket, mert ezek kivágáskor és festés során is problémát okozhatnak az összefolyó festék miatt. Akár az interneten is találhatsz letölthető mintákat erre a célra. 

Hírdetés

Rögzítsd a mintát gombostűvel a táskára, ügyelve a pontos elhelyezésre! A táska belsejébe helyezz egy kartonpapírt vagy nejlontáskát, hogy elkerüld a festék átütését a másik oldal anyagára. Egy tiszta szemeteszsák is tökéletes erre a célra.

Ezután csak fesd körbe a leragasztott mintát! Dolgozhatsz ecsettel, vagy festékszórós textilfestékkel. Rajzold csak körbe a mintát, vagy akár színezd ki a táska egész felületét! Várd meg, míg a festék megszárad, majd óvatosan vedd le a papírmintát és ha szeretnéd, ecsettel, vagy textilfilccel díszítsd a minta belsejét. Ha állat, vagy növény körvonalait festetted meg, akkor most kiegészítheted a szükséges testrészekkel, levél erezetével vagy más apróságokkal.

Feliratos táskák

Hasonló módszerrel akár üzenetet is megfogalmazhatsz a táskáddal. Készítsd el a körvonalakat, vagy egyszerűen kezdd el a feliratozást enélkül! 

Mielőtt belevágsz, érdemes ceruzával, vagy textilkrétával halványan felvázolni a tervet. Használj vonalzót az egyenes vonalak megtartásának érdekében! Ehhez a technikához kezdőknek ecset helyett a könnyebben kezelhető textilfilceket ajánljuk.

Egy vászontáska nemcsak parkitikus és kényelmes megoldás a melegebb nyári napokon, de a személyiségedet is bátran tükrözheti, legyen az készen vásárolt, vagy saját kezűleg készített alkotás. 

(x)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »