Egyedi termékek készülnek a pátyi Gondviselés Házának asztalosműhelyében

Egyedi termékek készülnek a pátyi Gondviselés Házának asztalosműhelyében

Nyár elején megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató barkács- és asztalosműhely nyílt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi Gondviselés Házában. A kreatív műhelyben szeptember közepén születtek meg az első termékek, a buzdító üzenetekkel ellátott táblák.

Az asztalosműhelyben hat fogyatékossággal élő ember dolgozik, közülük hárman a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi Gondviselés Házának lakói. A műhelyben elsőként a karitatív szervezet lakiteleki éves lelkigyakorlatára készítettek bátorító gondolatokkal ellátott felírótáblákat.

A kis táblákat az asztalosműhely és a pátyi intézményközpont üzemeltetési vezetője, Sebők Ferenc szakmai felügyeletével vágták méretre, és miután külső helyszínen elkészültek a nyomatok, a táblák visszakerültek Pátyra, ahol az asztalosműhely munkatársai ráillesztették azokra a csatokat. Az igényesen megmunkált és praktikus táblák egyöntetű tetszést arattak a Máltai Szeretetszolgálat Lakitelekre érkező munkatársai körében, és azt is bizonyítják, hogy a pátyi asztalosműhelyben nem csak belső munkákat, de komoly megrendeléseket is megbízhatóan teljesítenek.

Hírdetés

A műhelyben a felírótáblák készítésén kívül egyelőre jórészt karbantartási munkálatokat látnak el a munkatársak: megjavított szekrények, íróasztalok, újjávarázsolt polcok kerülnek ki a kezeik közül. Nemsokára hozzálátnak a téli madáretetők, valamint apró fakeresztek és más kegytárgyak elkészítéséhez is. Az itt dolgozó megváltozott munkaképességű emberek a betanított részmunkafolyamatok, a rendes bérért végzett munka révén nemcsak a hasznos tevékenység örömét, képességeik kibontakoztatását tapasztalhatják meg, de önmaguk és a megtartó, értékteremtő közösség erejét is.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »