Egy új taggal megalakult a KDNP országgyűlési frakciója

Egy új taggal megalakult a KDNP országgyűlési frakciója

Megalakult kedden a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselőcsoportja, amelynek élére ismét Simicskó Istvánt választották.

Az eddigi 17 fő további 1 fővel (Mihálffy Béla) bővült, így 18 fős lesz az új kereszténydemokrata képviselőcsoport, amellyel a kisebbik kormánypártnak lesz a második legnagyobb létszámú frakciója az Országgyűlésben – derült ki a párt Facebook-posztjából. Minden korábbi, az előző ciklusban szerepet vállaló képviselőjük ismét képviselő lesz.

Simicskó István, akit egyhangúlag választottak meg, megköszönte politikustársainak az elmúlt időszakban végzett, magas színvonalú munkát, amely minden kétséget kizáróan hozzájárult a történelmi választási győzelem eléréséhez. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 12 évben a kormánynak meg kellett küzdenie számos világpolitikai, világgazdasági és természeti kihívással: gazdasági válság, vörösiszap-katasztrófa, árvíz, migrációsválság, pandémia, és az orosz-ukrán háború. Ezek a kérdések önmagukban is rendkívüli rátermettséget, fegyelmezettséget és stratégiai lényeglátást igényelnek, de Magyarország eddig mindegyikre olyan választ tudott találni, amely leginkább megfelel a nemzeti érdekeknek. Úgy értékelt, hogy a világban megfigyelhető trendek bizonyítják, hogy a kereszténydemokrata értékekre sosem volt még akkora szükség, mint manapság.

Hírdetés

Az újraválasztott frakcióvezető hatékony szereplést ígért a következő parlamenti ciklusban is. A KDNP szempontjából hangsúlyos helyen említette a családtámogatási rendszert, a nemzetpolitikát érintő kérdéseket, az egyházügyi témákat, és jelezte: továbbra is kiemelt ügyként tűzik zászlóra a teremtett világ védelmét.

Harrach Péter, Vejkey Imre és Szászfalvi László mellett új frakcióvezető-helyettes lesz Nacsa Lőrinc.

(A nyitóképen, balról jobbra: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, Mihálffy Béla, a frakció új tagja és Simicskó István újraválasztott frakcióvezető a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezető-választásának eredményéről tartott sajtótájékoztató után az Országházban 2022. április 26-án.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »