Egy szón bukhat el a terrorcsomag

Egy szón bukhat el a terrorcsomag

A Fidesz hazudott: míg nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva sürgették a megegyezést az ellenzékkel terrorcsomagügyben, addig most belső hatalmi harcok miatt késlekednek a törvényjavaslat benyújtásával – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja.

Mirkóczki Ádám hozzátette: amennyiben Lázár János minisztériumához fog tartozni a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ irányítása, úgy a Jobbik bizonyosan nem támogatja a kormány törvénytervezetét.

„Abban az esetben, hogyha a Lázár János vezette kancelláriaminisztérium kapná meg a TIBEK felügyeletét, egy egészen új helyzet állna elő, és egy soha nem látott hatalmi koncentrációval bíró szervezetet felügyelő miniszter jönne létre vagy minisztérium jönne létre, és ebben az esetben, ezzel az egyszavas módosítással a Jobbik esetében egészen biztos, hogy nem lenne támogatható ez a javaslat. De vélelmezem, amennyire ismerem az ellenzéki pártok álláspontját, ez az ellenzéken nem menne keresztül” – fejtette ki a képviselő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »