Egy Szíriába szökött "brit" szemeteszsákkal kevesebb

Egy Szíriába szökött "brit" szemeteszsákkal kevesebb

Valószínűleg meghalt az a "brit" gimnazista lány, aki tavaly két társával együtt Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez – közölte a lány családjának jogi képviselője a Reuters hírügynökséggel.

Kadiza Sultana családja néhány hete arról kapott hírt, hogy lányuk egy légitámadás során életét vesztette a szíriai Rakkában – mondta a jogász, Tasnime Akunjee. Hozzátette: egyelőre nem tudták az információt független forrásból ellenőrizni.

A lány 16 éves volt, amikor tavaly februárban két 15 éves barátnőjével a londoni Gatwick repülőtéren felszállt a Turkish Airlines török légitársaság Isztambulba tartó járatára. A rendőrség gyanúja szerint a lányok – mindhárman a kelet-londoni Bethnal Green Academy nevű elit gimnázium tanulói – egy közös barátnőjük példáját követték, aki decemberben csatlakozott az IÁ-hoz.

Tasnime Akunjee a BBC brit közszolgálati adónak azt is elmondta: úgy tudják, a Sultana később kiábrándult az Iszlám Államból és haza akart térni, de nem merte megtenni, mert félt a szervezet brutális bosszújától.

(MTI)

Előzmény: Egy nyugati kém is segítette az Iszlám Államhoz csatlakozó három "brit" tinédzser lányt – állítja a török külügyminiszter

Hasonló: Ausztriában nőttek fel, mégis az IÁ-hoz vágyott két bosnyák lány – már a túlvilágon Allah akbaroznak

Orbán, Szijjártó és a többiek figyelmébe: íme az okok, amelyek miatt semmiféleképpen sem szabad magyar katonákat küldeni az Iszlám Állam ellen

Végre teljesült az álma az egyik boszorkánynak öltözött tinilánynak, aki Rumcájszék közé vágyott

A fejlevagdosókat választotta egy eltévelyedett kanadai – kormánya éberségre int

Nyakelvágásra tanítják a gyerekeket az ILIÁ-s beteg állatok

Sára, a francia zsidólány Szíriában csatlakozott az Iszlám Állam hadseregéhez – áttért az iszlám hitre és férjhez ment

"Álomállás, terrorista doki" – hirdeti a Twitteren egy 21 éves brit medika, kezében egy levágott fejjel (16+)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »