Egy svájci falu megvásárolta a migránsmentességet

Egy svájci falu megvásárolta a migránsmentességet

A svájci Aargau kantonban fekvő Oberwil-Lieliben nem élnek menekültek. Nem kérnek ugyanis belőlük és ezért készek voltak a helyiek fizetni is. A közösségben 300 milliomos él, így Európa egyik leggazdagabb településéről van szó. A bevándorlómentességért nagyjából évi 290 ezer frankot, 262.200 eurót fizetnek. Ennyibe kerül, hogy a kantonba rendelt 10 menekültet távol tartsák otthonuktól.

Magyar Menedék - Badiny

Május elején a Zürich kanton határán fekvő településen népszavazással döntöttek arról, hogy nem kérnek a menekültekből, inkább fizetnek.

A helyi polgármester egy évvel ezelőtt világossá tette választói előtt, hogy a menekültek eltartása sokba kerül. A szociális lakásokat és ellátásokat az állam öt év után nem fizeti, onnantól az önkormányzatnak kell állnia a terhet.

A lakók úgy látják, készek segíteni a szegényebbeknek, felelősséggel támogatják a szegényebb országokból menekülőket, de nem kívánják befogadni őket a szépen felépített életükbe. Úgy vélik, a saját országukban kell őket segíteni, nem megpróbálni integrálni egy idegen kultúrába. Ez teljesen rossz üzenet lenne – vélik.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »