Egy Spindler nagyon aggódik, hogy hazánkban megverik a "menekülteket" és rendőrkutyákat uszítanak rájuk

Egy Spindler nagyon aggódik, hogy hazánkban megverik a "menekülteket" és rendőrkutyákat uszítanak rájuk

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) az illegális határsértők elleni "rendőri erőszakról" szóló jelentések kivizsgálását kérte pénteken Magyarországtól.

A jelentések azt állítják, hogy a kivezényelt erők megvertek menedékkérőket és rendőrkutyákat uszítottak rájuk – közölte a főbiztosság genfi szóvivője. William Spindler kitért arra a múlt hónapban elfogadott törvényre is, amely lehetővé teszi a határtól nyolc kilométeres távolságon belül elfogott illegális bevándorlók kitoloncolását (pontosabban elkísérését a tranzitzónába, ahol menedékkérelmet nyújthatnak be – a szerk.) a kerítés másik oldalára.

"Ezek a korlátozások ellentétben állnak az Európai Unió jogrendszerével és a nemzetközi joggal, és a visszaélésekről szóló jelentéseket ki kell vizsgálni" – sopánkodott Spindler egy sajtótájékoztatón.

"A jelentésekben szerepel kutyaharapás, paprikaspray használata és ütlegelés. A főbiztosság arra kérte a magyar hatóságokat, hogy vizsgálják ki ezeket a jelentéseket" – mondta az általa következetesnek minősített beszámolókról.

Spindler szerint a 8 kilométeres sávból 664 ember "toloncoltak ki" a kerítés túloldalára. Hozzátette, hogy "a határ szerb oldalán" több mint 1400 ember torlódott fel, főleg nők és gyerekek. A magyar kormány szerinte 10 ezer rendőrrel és katonával erősítette meg a határ védelmét, amelyhez drónokat és helikoptereket is bevet megfigyelés céljából.

"Ezekből a sorozatos intézkedésekből kiindulva úgy véljük, hogy Magyarországon romlik (gyengül) a menekültek és menedékkérők védelme" – mondta a szóvivő.

(MTI nyomán)

A kormány illegális bevándorlókat segítő szabálymódosítása: kapnak egy esélyt arra, hogy menedéket kérjenek Magyarországon

Tranzitzónába kísérik a betolakodókat, hogy menedékkérelmet nyújtsanak be, így nem kell őket kiutasítani


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »