Egy romániai halt meg a nagylaki tömegbalesetben

Egy romániai halt meg a nagylaki tömegbalesetben

Egy román állampolgár van a Nagylak közelében történt közúti baleset halálos áldozatai között. Hat romániai illetőségű sebesültet Szegedre és Makóba szállítottak kórházba – közölte a bukaresti külügyminisztérium.

m43utzar33_bTeljes útzár Nagylaknál, az M43-as autópályán történt négy halálos áldozattal járó tömegbaleset helyszíne közelében lévő felhajtónál

„A magyar hatóságok által a helyszínről nyújtott tájékoztatás szerint a baleset halálos áldozatai között van egy román állampolgár is” – olvasható a külügyi tárcának az Agerpres hírügynökség által idézett közleményében. Ugyanezen forrás szerint a magyarországi hatóságok folytatják a vizsgálatot a szerencsétlenség körülményeinek és okainak kiderítésére.

Románia szegedi főkonzulja a baleset helyszínére sietett. Onnan azokhoz a kórházakhoz megy, ahol a romániai állampolgárságú sebesülteket ápolják, hogy tájékozódjon állapotukról és szükség esetén konzuli segítséget nyújtson.

Közben az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek megerősítette, hogy négy ember a helyszínen meghalt, tizenhárom sérültet pedig kórházba vittek az M43-as autópályán, a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely közelében szerda reggel történt tömegbaleset helyszínéről. Győrfi Pál elmondta: a helyszínre Csongrád és Békés megyéből érkeztek mentőegységek, összesen tíz mentőkocsival látták el a sérülteket. Négy embernél már csak a halál beálltát tudták megállapítani a mentők.

A helyszínről összesen tizenhárom embert vittek kórházba. Közülük tízen Szegedre, hárman a makói kórházba kerültek. Hogy mennyire súlyosak a sérüléseik, azt a kórházi vizsgálatok állapítják majd meg – mondta Győrfi Pál, hozzátéve: voltak akiknél csonttörés, illetve belső sérülés gyanúja is fennállt, de voltak, akik vélhetően zúzódásokkal megúszták a balesetet. Az M43-as autópályán hét jármű ütközött össze a sűrű ködben szerda reggel, a mentés órákon át tartott. Aradról három rohammentőt és három mentőautót küldtek a helyszínre.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »