Egy rendőr lakásán húzta meg magát a merénylő

Egy szolgálaton kívüli rendőr nyújtott menedéket az egyik menekülő tel-avivi merénylőnek, mert nem tudta, hogy ő is részese a gyilkosságoknak.

Az Yneten, a Jediót Ahronót című újság honlapján pénteken megjelent beszámoló szerint a szolgálaton kívüli rendőrt is értesítették szerdán a támadásról, és amint elindult otthonából, hogy csatlakozzon a merénylők utáni hajtóvadászathoz, egy sokkos állapotban lévő, menekülő fiatalemberbe botlott, aki csak annyit tudott mondani, hogy „vizet, vizet”. A segítőkész rendőr ezért bevitte otthonába, leültette, és családjára bízta a férfi ellátását, ő pedig fogta pisztolyát, és a támadók üldözésére sietett.

Amikor a biztonságiakkal együtt elfogta a Szaróna negyedben lövöldöző egyik terroristát, észrevette, hogy ugyanúgy, Izraelben szokatlanul elegánsan van felöltözve – fekete öltönyben, fehér ingben, nyakkendőben –, mint a hazavitt ismeretlen fiatalember.

A nyári estéken általában lazán, nadrágban és pólóban járó izraeliek körében öltönyt, nyakkendőt egy kávéházi negyedben csak a jogászok hordanak, a szemtanúk egyértelműen mind „ügyvédnek öltözött” merénylőkről számoltak be.

A meglőtt merénylőt látva a rendőr rögtön rájött, hogy egy másik menekülő terroristát vitt haza lakásába, ahol a felesége és annak szülei voltak. Ekkor saját elmondása szerint „mint egy rakéta” azonnal hazarohant, és útközben riasztott két másik rendőrt, akitől segítséget kért.

Szinte betört a saját otthonába, ahol családja körében megtalálta, majd azonnal megbilincselte a nappaliban, a heverőn ülő, riadt és még mindig egész testében remegő, 21 éves palesztin terroristát.

A két palesztin merénylő szerda éjjel nyitott tüzet Tel-Aviv egyik divatos, üzletekkel és éttermekkel zsúfolt negyedében, megölve négy izraelit és megsebesítve további tizennyolcat. A merénylet az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő támadás a palesztin erőszakhullám tavaly októberi kezdete óta.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »