Egy rajongó vette meg Ringo Starr gyerekkori otthonát

Egy Beatles-rajongó vette meg azt a liverpooli házat, amelyben az együttes dobosa, Ringo Starr felnőtt. A vásárló, Jackie Holmes már két másik olyan ingatlant is birtokol, amely a Beatleshez kötődik. Ringo Starr 3 és 21 éves kora között élt az apró, téglafalú, teraszos házban, amelyet Liverpool 8 című 2008-as dalába is belefoglalt – a címben található szám a terület postai irányítószámára utal.

Az új tulajdonos a londoni Jackie Holmes, aki egy csütörtöki aukción 70 ezer fontot (27,8 millió forint) fizetett az ingatlanért, 15 ezer fonttal többet, mint a kikiáltási ár. Az Admiral Grove 10. szám alatt található kétszintes házra a város nevezetes Cavern Clubjában lehetett licitálni, ahol a Beatles pályafutása kezdődött.

Az 1800-as évek végén épült két hálószobás házban az utóbbi 37 évben egy bérlő, Margaret Grove élt, aki tavaly hunyt el. Az asszony szívesen invitálta be a kíváncsiskodókat, hogy körülnézhessenek Ringo Starr egykori otthonában. A házzal kapcsolatban számos megkötés van érvényben: nem lehet belőle sem idegenforgalmi látványosságot, sem múzeumot csinálni.

Jackie Holmes tavaly megvásárolta John Lennon anyjának, egy évvel korábban pedig George Harrisonnak az otthonát is. Elmondása szerint új szerzeményét ki akarja adni egy Beatles-rajongónak, aki nagy becsben tartja majd a házat.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »