Egy pakisztáni kitérővel bővültet Orbán Viktor februári programja

Egy pakisztáni kitérővel bővültet Orbán Viktor februári programja

Pakisztáni sajtóértesülések szerint a magyar miniszterelnök várhatóan még februárban az ázsiai köztársaságban tehet hivatalos látogatást, amiről Fazekas Béla nagykövet is említést tett egy diplomáciai megbeszélésen.

Fazekas Béla, Magyarország iszlámábádi nagykövete közölte, hogy a magyar miniszterelnök várhatóan februárban látogat Pakisztánba, és várakozással tekint a különböző területeken, köztük a sportban való együttműködésről szóló megállapodások aláírására. A nagykövet Muhammad Uszman Dárral, a miniszterelnök ifjúsági ügyekért felelős különleges asszisztensével tartott egyeztetésen beszélt a lehetséges hivatalos útról – derül ki az Associated Pakistan Press beszámolójából.

Hírdetés

A Napi.hu a felvetett találkozó, Orbán Viktor esetleges iszlámábádi látogatása kapcsán megkereste Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, aki mindösszesen annyit közölt, hogy „a miniszterelnök külföldi hivatalos útjairól kellő időben tájékoztatást adunk a szerkesztőségeknek”.

Februárban zsúfolt hónapja lehet a kormányfőnek: Vlagyimir Putyinnal való találkozójára február 1-jén kerül sor Oroszországban, február 12-én tartja évértékelő beszédét, amely egyben a választási kampány kezdete is lesz, majd február 17-én Jair Bolsonaro brazil elnök érkezik Budapestre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »