Egy oda: Kotlebáék segítségével átnyomta a Smer a gyorsított törvénykezési eljárást a parlamenten

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke megnyitotta az 58. parlamenti ülés ötödik ülésnapját. A képviselők az Isztambuli Egyezményre (Az Európa Tanács Egyezménye a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról) vonatkozó határozatjavaslat megvitatásával kezdték a napot. Majd tíz órától arról szavaztak, a Smer-SD által beterjesztett szociális csomagot gyorsított törvényalkotási eljárás keretében tárgyaljak-e majd.

Talán olvasóink is emlékeznek rá, Robert Fico korábban kikötötte, ha már itt megakad a tárgyalás, nincs értelme tovább erőltetni a törvénymódosítások elfogadását. Néhány perccel ezelőtt végül sikerült keresztülverni a parlamenten a kormánypártok (mínusz vegyespárt) akaratát, Kotlebáék megszavazták a gyorsított törvényalkotást a 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban.

Hírdetés

Az ülésteremben egyébként igen feszült a helyzet, az aktuality.sk tudósítása szerint folyamatosak a szópárbajok és sértések. A tárgyalóteremben a szavazás idején 86 képviselő volt jelen, 75-en szavaztak a folyamat mellett. Az autópálya-matricák eltörléséről szóló voksolás idején azonban nem volt határozatképes a törvényhozás, másodjára sem. Néhány perc különbséggel kétszer is megpróbálták, egyszer sem sikerült határozatképes parlamentet előteremteni, így az autópálya-matricák eltörlésének “felgyorsításáról” újra szavaznak majd.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »