Egy nemzetiszocialista csoportot nyilvánított „terrorista szervezetnek” Ausztrália

Egy nemzetiszocialista csoportot nyilvánított „terrorista szervezetnek” Ausztrália

A libanoni Hezbollah radikális síita mozgalom és The Base (a bázis) néven ismert nemzetiszocialista csoport került fel a terrorszervezetek listájára Ausztráliában.

A döntés következtében ezen csoportok tagjai akár 25 éves börtönbüntetésre is számíthatnak a jövőben.

„Semmi keresnivalója Ausztráliában az erőszakos szélsőségeknek. Nincs olyan vallási vagy ideológiai cél, amely igazolná ártatlanok életének kioltását” – közölte újságírókkal az ország belügyminisztere Karen Andrews Canberrában, konkrét információkkal azonban nem szolgált arról, hogy honnan veszi, hogy nemzetiszocialisták életeket akartak volna kioltani a kontinensnyi országban.

Hírdetés

A főleg a Közel-Keleten aktív Hezbollahról úgy tudni, hogy egyáltalán nincs jelen az országban, ám a The Base állítólag aktívan igyekezett „sejteket” kiépíteni az országban. Andrews mindemellett nem pontosította, hány tagja lehet a fehér önvédelmet hirdető csoportnak Ausztráliában.

A nemzetiszocialista, fajvédő szervezet 2018-ban jött létre az Egyesült Államokban. Kanadában és Nagy-Britanniában már korábban terrorszervezetté nyilvánították, de értelmes indokot erre ezekben az országokban sem tudtak adni.

Ausztráliában az utóbbi években inkább magányos farkasok követtek el merényleteket, ami miatt fokozott készültség van érvényben az országban.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »