Egy német politikus szerint példát kellene venniük Magyarországról

Egy német politikus szerint példát kellene venniük Magyarországról

BERLIN, BUDAPEST. Martin Hess német parlamenti képviselő szerint a magyar választás nem közömbös Európa számára, különösen a migrációs politika tekintetében.

A berlini törvényhozás alsóházába az Alternatíva Németországnak (AfD) színeiben bejutott politikus úgy fogalmazott: az a politika, amit Orbán Viktor folytat, vitathatatlanul jobb más országokénál. Az a politikus, aki hozzá hasonlóan szívén viseli a biztonságot, annak figyelembe kell vennie az ő megfontolásait – hangzott el az M1-en hétfőn sugárzott interjúban.

Martin Hess értetlenségének adott hangot a Magyarország elleni támadások miatt, hiszen az ország betartotta az európai unió hatályos szabályait.

„Nézzük meg, milyen politikát folytatott Magyarország, és az hova vezetett. Nem tudok arról, hogy Magyarországon nagyfokú terrorveszély lenne. Mindez azt mutatja, hogy a miniszterelnök védelmi politikája beigazolódott, tulajdonképpen minden állami vezetőnek így kellene eljárnia” – fogalmazott.

Hírdetés

A határvédelem, a lakosság védelme, a terror elleni védekezés tekintetében Németország példát vehetne Magyarországról – tette hozzá.

Arról, ahogyan a terrortámadások ellen Németországban védekeznek, a politikus úgy nyilatkozott, „az a baj, hogy mi nem az okokat szüntetjük meg, hanem a tüneteket próbáljuk meg kezelni. A betonblokkok csak látszatintézkedések; ahelyett inkább az iszlamista terroristákra kellene koncentrálni, a német lakosság biztonsága érdekében”.

Kiemelte: először is arra kell koncentrálni, hogy a határainkat megvédjük. Aki személyi okmányok nélkül szeretne bejönni, vagyis nem tudjuk, kicsoda, és nem zárhatjuk ki, hogy újabb terroristák szeretnének bejutni, ezt többet nem szabad megengedni – mondta.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »