Egy napig tartott – ismét felfüggesztik a két párt állami támogatását

Egy napig tartott – ismét felfüggesztik a két párt állami támogatását

A Momentum és a Párbeszéd is csak egy napig örülhetett – az Állami Számvevőszék ismét felfüggesztette az állami támogatásuk folyósítását. Az ÁSZ most a tavaly áprilisi választásra felhasznált kampánypénzek körül talált szabálytalanságot. Azt írják:

 
„A Momentum Mozgalomnál a jelölő szervezetnek járó költségvetési támogatás felhasználása nem volt szabályszerű, átlátható és elszámoltatható. A Momentum a kampányköltések mértékére előírt korlátozás betartása és a választások tisztaságát szolgáló finanszírozási tilalmak tekintetében nem biztosította az átláthatóságát és elszámoltathatóságát.”

Hírdetés

A Párbeszédet is hasonló indoklással büntette meg a szervezet. Az ÁSZ a többi egy százalék feletti eredményt elérő párt ellenőrzését még nem zárta le.

Tegnap még közleményben jelentette be a Számvevőszék, hogy újra folyósítják az állami támogatást a két pártnak. Tavaly októberben még arra hivatkozva büntették őket, hogy az ÁSZ nem találta meg a két szervezetet a hivatalos székhelyén, annak ellenére, hogy a párt képviselői többször is próbálták felvenni a kapcsolatot az állami szervezettel.

Eszes Ádám


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »