Egy meglepetés is fűszerezte az olimpiai válogatót

Egy meglepetés is fűszerezte az olimpiai válogatót

Kozák Danuta, Dombvári Bence, a Vasbányai Henrik–Mike Róbert duó, valamint – nagy meglepetésre – a Szomolányi Máté–Horváth Bence kettős győzelmét hozta a kajak-kenusok első – szegedi – olimpiai válogatója.

Megkezdődött a kajak-kenusok első olimpiai válogatója a riói ötkarikás játékokra, ahonnan a versenyszámok első két helyezettje jut ki a jövő heti duisburgi pótkvalifikációs világkupára.

Férfi kajak-egyes 1000 méteren Dombvári Bence csapott elsőként a célba. Rá viszont még vár egy nagy feladat, mivel Duisburgban kvótát kell szereznie. „Ez egy főpróba volt a duisburgi kvótaszerző világkupa előtt. Nagyon fontos volt, hogy próbáljunk egy jó időt menni, egy olyat, amivel már nem lenne szégyen odaállni a kinti mezőny elé. Fontos, hogy kintről hozzuk a kvótát, holnap még van a páros, ugyanúgy maximális erőbedobásra lesz szükség itthon is és kint is” – mondta a kajakozó.

Kenu-kettes 1000 méteren a papírformának megfelelően a Vasbányai Henrik–Mike Róbert duó ért elsőkét célba. Szintén nem volt meglepetés női kajak-egyes 500 méteren, ahol Kozák Danuta lett az első, megelőzve Csipes Tamarát, míg a harmadik helyen Kárász Anna végzett.

„Az olimpiáig még nagyon hosszú az út. Jövő héten lesz Duisburg, ugye, ott a lányok eldöntik, hogy ki indul az olimpián egyesben. Holnap még van egy 500 páros Gabival, és hogyha ott is sikerül nyernünk, akkor van egy fél jegyünk Rióra, hiszen van egy másik válogató is, úgyhogy nekünk még nagyon hosszú az út Rióig” – nyilatkozta Kozák Danuta.

A papírformák mellett egy meglepetés is fűszerezte a mai versenynapot. Kajak-páros 200 méteren, a legtöbben a Vasbányai Henrik–Tótka Sándor kettős várták az élre. A világbajnok párost azonban sikerült beelőznie a Horváth Bence–Szomolányi Máté duónak.

Az első válogató péntekig tart. Ezt követően az innen továbbjutó versenyzők elutaznak a duisburgi világkupára, a második itthoni válogatót pedig június 10-e és 12-e között rendezik – ezt követően válik majd teljessé a riói csapat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »