Egy "másik" ügyben elítélték Simon Gábort

Elítélték Simon Gábort, az MSZP egykori elnökhelyettesét – tudta meg a Magyar Idők a Fővárosi Törvényszéktől. A volt politikust társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás és bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt kétszázezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Simon Gábort egy 2008-ban történt eset miatt állították bíróság elé, ennek az ügynek a felderítése folyamán indítványozták a férfi mentelmi jogának felfüggesztését. A vádirat szerint az akkori szociális és munkaügyi minisztérium Simon Gábor vezetői továbbképzése (coaching) céljából egy szakembert (coachot) fizetett.

Noha ezen események teljesítését igazolták, a vád szerint négy esetben bizonyítható volt, hogy az MSZP-s politikus nem vehetett részt a továbbképzéseken, mert ezek idején kétszer Bali szigetén, egyszer Genfben, és egy esetben Rotterdamban tartózkodott.

Simon társát, a továbbképzéssel megbízott nőt, M. E. -t társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt megrovásban részesítette a bíróság, és 240 000 forint vagyonelkobzást rendelt el a nő ellen.

Az ítélettel szemben az ügyészség mindkét vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabása miatt jelentett be fellebbezést.

A vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »