Egy marék földet kérnek a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői a magyarlakta településektől

Egy marék földet kérnek a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői a magyarlakta településektől

A Gombaszögi Nyári Tábor szervezői május végéig fogadják a szlovákiai magyar települések jelképes földadományait. A cél, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulójára, az összetartozás jegyében egy illusztris emlékhely jöhessen létre Gömör szívében.

A fesztivál önkénteseinek a tél folyamán sikerült megmenteniük a selmecbányai honvéd-szobor 16 tonnás talapzatát, amelyet Selmecbánya városa a Sine Metu Polgári Társulásnak ajándékozott.

Hírdetés

Az üreges talapzatba egy nagyméretű fémkapszula is kerül, amelybe a szervezők a szlovákiai magyar településektől várnak egy-egy marék földet. A cél, hogy mind az 535 felvidéki magyarlakta település jelképes földje helyet kapjon a kapszulában. Ezidáig már több mint 400 adomány érkezett. Arról, hogy mely településekről érkezett már földadomány, s honnan hiányzik még, IDE KATTINTVA lehet információt szerezni.

A földadományt május végéig a következő címre lehet kézbesíteni:

Sine Metu Polgári Társulás
Duna rakpart – Dunajské nábrežie 12.
945 05 Komárom – Komárno

A kialakult helyzet miatt a Gombaszögi Nyári Tábor megrendezésének időpontját is kénytelenek voltak elhalasztani a szervezők – a fesztivál 2021-ben július 12-e és 18-a között valósul majd meg. További információk a rendezvény honlapján, a www.gombaszog.sk oldalon, vagy Facebook-oldalán érhetőek el.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »