Egy magyar is megsérült a nizzai támadásban

Egy magyar is megsérült a nizzai támadásban

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy sérült magyar nőről tud a nizzai tömeges gázolással összefüggésben – közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője. A francia hatóságoktól egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást magyar érintettekről.

Forrás: infogyor.hu

A könnyebben sérült nő telefonon hívta fel a Székesfehérváron tartózkodó édesanyját, akinek azt mondta, megsérült, a szállásán várja a segítséget. Egy másik Nizzában tartózkodó nőt pedig biztonságos helyre tereltek a támadás után.

Menczer Tamás tájékoztatása szerint a külképviselet mindenkit próbál elérni, akiről tudja, hogy Franciaországban van, hogy megkérdezze, miben tud segíteni, illetve az érintettek hol és hogy vannak. Emellett a 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámon várják a kérdéseket, bejelentéseket.

Több mint 12 ezer magyar regisztrált konzuli védelemért az országban, a szolgálat ebből a számból szűkíti le, kik azok, akik a régióban tartózkodhatnak – számolt be a szóvivő, aki arról is beszélt, hogy a KKM információ is arról szólnak, hogy a támadót lelőtték, a teherautón pedig fegyvereket és kézigránátokat találtak.

A franciaországi Nizzában csütörtök este – a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett tűzijáték helyszínén – hajtott a járókelők közé egy teherautó, a legfrissebb beszámolók szerint 70-nél több halálos áldozat van.

MTI

The post Egy magyar is megsérült a nizzai támadásban appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »