Egy lépéssel közelebb a Porsche és az Audi az F1-hez

Egy lépéssel közelebb a Porsche és az Audi az F1-hez

Elkezdődtek a hivatalos egyeztetések.

Május elején jelentették be, hogy a Volkswagen konszernhez tartozó Porsche és az Audi is elkezdte a Forma-1-es belépéshez kapcsolódó motorfejlesztéseket. Mohammed Ben Sulayem, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke már találkozott a Porsche vezérigazgatójával, Oliver Blume-mal, hogy beszéljenek a márka motorsport melletti elkötelezettségéről – írja a gphirek.hu.

A tárgyalás tehát azt mutatja, hogy komolyan kell venni a Volkswagen bejelentését, ám a két márka belépése körül így is sok a bizonytalanság.

A Red Bullt összehották a Porsche-partnerséggel, amelyet Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke „logikusnak” minősített, az Audi pedig állítólag saját csapatot szeretne szervezni. A belépés konfliktusokat is szülhet, ugyanis ezáltal több szereplő között oszthatják szét a Forma-1 által termelt profitot.

A Volkswagen-csoport azt tervezi, hogy 2026-ban száll be, amikor új motorformula lép életbe. A konszern azt közölte, hogy tervei értékelésének az utolsó szakaszában jár. Biztosítékot keresnek arról, hogy a sorozat milyen irányba halad a 2026-os motorformulával, és csak akkor csatlakoznak, ha számukra is kedvező feltételek állnak rendelkezésre.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »