Egy laza felfüggesztettel megúszta a biciklis halálra gázolását a Népszabadság volt főszerkesztője

Egy laza felfüggesztettel megúszta a biciklis halálra gázolását a Népszabadság volt főszerkesztője

Murányi Marcell, a Népszabadság volt főszerkesztője 2015. március 30-án Budapesten, a VII. kerületi Rottenbiller utca és István utca kereszteződésében sodort el egy kerékpárost, majd továbbhajtott. A baleset miatt az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolta meg. Ügyében hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróság hozott ítéletet.

Murányi Marcellt a bíróság egy év nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve. Emellett két évre eltiltották a járművezetéstől.

Mint arról beszámoltunk, az 59 éves biciklis a balesetben olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy április 26-án a kórházban elhunyt. Murányi Marcell a sajtóból tudta meg a hírt, és május 13-án lemondott a Népszabadság főszerkesztői posztjáról.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a biciklis a baleset miatt koponyatörést és agyzúzódást szenvedett. És bár az állapota napról napra javult, a kórházban váratlanul tüdőgyulladást kapott, ami a szakértő szerint is hozzájárulhatott a halálához.

Murányi ügyvédje az első tárgyaláson azért indítványozott új bizonyítást, hogy kiderüljön, az áldozat pontosan mikor kapott tüdőgyulladást. Kérdés ugyanis, hogy a fertőzés milyen mértékben okozhatta a biciklis halálát. Nyilván az már nem volt kérdés, hogy miért hajtott el a helyszínről, cserbenhagyva áldozatát.

A volt főszerkesztő nagyjából 29-32 km/órás sebességgel, a kerékpáros pedig körülbelül 15 km/órával haladt az ütközéskor. Murányi a rendőröknek azt mondta, hogy hallott puffanást, de azt hazudta, a csomagtartójában borult fel egy doboz. Korábbi vallomásában a frontra és a vérnyomására is hivatkozott, ami szerinte lelassíthatta a reakcióidejét.

A szakértő szerint az esős időjárás, a vizes aszfalt és a kedvezőtlen látási viszonyok is befolyásolhatták azt, amit szegény Murányi az autóból észlelt.

A baleset előtt körülbelül másfél másodperce volt arra, hogy egyáltalán észlelje a biciklist, vagy annak lámpáját, amit viszont kanyarodás alatt kitakarhatott az autó A-oszlopa.

A újságíró vezetés közben állítása szerint Bachot hallgatott, ami szintén megtéveszthette. A szakértő szerint ezért is hihette a puffanásra azt, hogy csak a csomagtartóban levő doboza dőlt fel. A sofőr csak akkor tudta volna a hanghatást a baleset gondolatához kötni, ha előtte látta volna a biciklist. Műszaki szempontból pedig nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a vezető érzékelte a kerékpáros jelenlétét – mosdatta már az első tárgyaláson a Népszabadság-főszerkesztőt a "szakértő", amin talán még meg is lepődnénk, ha nem tudnánk, hogy Melegh Gábornak hívják.

(Velvet nyomán)

Előzmények:

Rezesova szakértője mosdatja a Népszabadság volt főszerkesztőjét is

Vádat emeltek a biciklist halálra gázoló volt Népszabó-főszerkesztő ellen

Meghalt a Népszabadság főszerkesztője által elgázolt kerékpáros

Gázolt, majd elhajtott – gyanúsítottként hallgatták ki a Népszabadság főszerkesztőjét

Melegh Gáborról:

Nappalból éjszakát varázsolt a négy embert halálba küldő Rezesova szakértője

Maguk ellen kért etikai vizsgálattal tisztáznák magukat a Rezesova-perből kizárt "igazságügyi" szakértők

A Rezesovát kimosdató, az áldozatból bűnbakot csináló Meleghnek vajon miből telik Mercedes-gyűjteményre?

Melegh saját maga által hitelesített és forgalmazott, nem validált programmal "bizonyította" Rezesova "ártatlanságát"

Megjelent a Fülöp Ágnes-Melegh Gábor szerzőpáros legújabb könyve


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »