Egy látszólag könnyű és egy tényleg nehéz feladat előtt a női vízilabda-válogatott

Egy látszólag könnyű és egy tényleg nehéz feladat előtt a női vízilabda-válogatott

Kicsit fásultnak látja a női vízilabda-válogatott nagy részét Bíró Attila szövetségi kapitány.
“Több mint a fele a játékosoknak Szuperkupa-döntőt játszott december 22-én, előtte Magyar Kupa-négyesdöntőt. És már január 6-án, vasárnap bajnoki mérkőzésük volt”
– keresett magyarázatot a tapasztaltakra az InfoRádiónak nyilatkozó szakvezető, közben viszont az úszótesztek azt mutatták, hogy fizikailag nincsenek rossz állapotban a pólós lányok.

Nem is a szünet hiánya szerinte a legfőbb probléma, hanem hogy meccsből meccsbe érkeznek, és nincs az a kellő mennyiségű idő, ami a kikapcsolódáshoz szükséges. Persze Bíró bízik a jó eredményekben, a fentiek nem jelenthetnek kifogást.

A következő napokban előbb Hollandiában, majd Franciaországban mérkőzik Világliga-mérkőzésen a nemzeti együttes szombaton, illetve kedden.

Hírdetés

“Nem lehet egy lapon említeni a holland és a francia válogatottat,

de ez nem jelenti azt, hogy Hollandiába ne győzni mennénk.
A franciák ellen persze kötelező nyerni, de az sem lesz könnyű, egy hónapja Olaszországban megmutatták oroszlánkörmeiket, csak egy góllal kaptak ki a hollandokat megverő olaszoktól”
– figyelmeztetett Bíró kapitány, aki tehát nem számít sétagaloppra akkor sem, ha a legnagyobb “értékmérő” az Európa-bajnok holland válogatott, amelytől a kontinensviadalon egyetlen góllal kapott ki a magyar csapat.

Az olaszoktól egy góllal kikapott magyar együttes szerinte ha jobban használja ki helyzeteit, Hágában nyerhet, ez márpedig szükséges lesz a csoportelsőség eléréséhez.

A két mérkőzésen ráadásul fiataloknak is lehetőséget kíván adni Bíró Attila.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »