Egy kutatás szerint a fővárosiak 82 százaléka tart attól, hogy augusztus 20. miatt újra berobbanhat a járvány

A Publicus Intézet Népszava számára készült reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 66 százaléka úgy gondolja, hogy felelőtlenül szervez a kormány tömegrendezvényt augusztus 20-ára, mert ez újra aktivizálhatja a járványt.

A kormányparti szavazók fele is tart ettől, a fővárosiak körében ez az arány 82 százalék. Ugyanennyien gondolják azt, hogy a pár napos államalapítási fesztivál maximum a belföldi turizmusnak segít, a külföldieket nem hozza vissza, ezzel egyetért a fideszes válaszadók 77 százaléka is.

Hírdetés

A Népszava azt írja, hogy a megkérdezettek 75 százaléka sokallja a rendezvényre szánt összeget, az MSZP-Párbeszéd, a DK, a Momentum és a Jobbik szavazói 78-91 százalékos arányban utasították el ezt a költekezést, de még a kormánypártiaknak is csak a fele örül annak, hogy ilyen nagyszabású lesz az ünnepség.

A Publicus a Lánchíd ügyére is rákérdezett, 61 százalék szerint a felújítást a kormánynak és a fővárosnak közösen kellene megoldania, ezzel a fideszesek fele is egyetért.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »